2020 yılı il dışı yer değiştirme atama takvimi ve detaylar…

2020 yılı il dışı yer değiştirme atama takvimi ve detaylar…

Öğretmenlerin 2020 yılı il dışı yer değiştirme atama takvimi ve detaylar…

MEB, 2020 İllerarası Tayin Takvimi

Öğretmenlerin 2020 yılı illerarası tayin takvimi ve detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2020 yılı öğretmenlerin il içi, iller arası ve özür grubu tayin takviminde her yıl olduğu gibi atama yapılacak zamanı koronavirüs salgını sebebiyle ileri tarihlere erteledi.

 İl dışı tayin yapmak isteyen öğretmenlerin de tayin zamanı değişti. Her yıl haziran ayında yapılan iller arası yer değiştirme takvimi yaklaşık 1,5 ay ileri kaydırıldı.

2020 İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

 Buna göre öğretmenler, 6-10 Ağustos 2020 tarihleri arasında iller arası yer değişikliği için başvuruda bulunacaklar. Atamalar ise 11 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Yer değişikliği olumlu sonuçlanan öğretmenler 12 Ağustos 2020 tarihinden itibaren bulundukları yerden ilişiğini kesip yeni görev yerlerinde göreve başlayabilecekler.

 Bakanlık, geçtiğimiz haftalarda tayin takvimini bu şekilde yayımlamıştı. Öğretmenlerin 2020 yılı İller arası yer değişikliği kılavuzu da önümüzdeki günlerde yayımlanacak. Kılavuzun, geçtiğimiz senelere benzerlik göstermesi ve ilk sözleşmeli öğretmenler arasında olup kadroya geçen öğretmenleri de kapsaması tahmin ediliyor.

 2020 yılı öğretmenlerin iller arası yer değiştirme takvimiyle ilgili başvuru süresi MEBBİS üzerinden yürütülecek. Bakanlığın, il ve ilçe onayı alma gerekliliğini bu yıl için kaldırabileceği ve ilişik kesme işlemlerinin dijital olarak yapılabileceği öngörülüyor.

 Öğretmenlerin isteğe bağlı 2020 yılı il dışı yer değiştirme başvuru süreci, atamalar, atamalar sonrası yapılacak iş ve işlemler ile her türlü detaylı bilgi her yıl olduğu gibi yine Mebpersonel’de olacak.


Mebpersonel.com – Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.