İl içi ve il dışı tayin atama  yer değiştirme takvimi için başvuruda bulunuldu

İl içi ve il dışı tayin atama yer değiştirme takvimi için başvuruda bulunuldu

İl içi ve il dışı tayin atama yer değiştirme takvimi için başvuruda bulunuldu

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yayımlamaktadır.

Öğretmenler tarafından; sendikamıza, il içi ve il dışı atamalara dair bazı mağduriyetlerin oluştuğu ve mağduriyetin çözümlenmesi yönünde haklı talepler gelmektedir.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak; Bakanlığın, öncelikle emeklilik başvurusunda bulunan personelin işlemlerini ivedilikle tamamlayarak normları güncellemesi ve 2020-2021 yıllarında il içi ve il dışı atama takvimlerinde belirtildiği gibi öncelikle il içi öğretmen atamalarının yapılması, sonra sırasıyla il dışı ve mazerete bağlı atamaların gerçekleştirilmesinin oluşabilecek mağduriyetleri gidereceği kanaatindeyiz.

Bununla birlikte il ve ilçe normlarında bulunan öğretmen atamalarının da takvimde belirtilen tarihte ili içi atamalarla birlikte hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılması, yüksek puana sahip olup yıllarca merkeze uzak yerlerde çalışan öğretmenlerin merkezi yerlere gelme hakkını koruduğu gibi, öğretmenlerin hakkaniyet yönünde Bakanlığa bakışını olumlu yönde etkileyecektir.

screenshot-8-001.png

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.