Müdür Yardımcılığı atamaları özür grubu atamalarından önce yapılmalı

Müdür Yardımcılığı atamaları özür grubu atamalarından önce yapılmalı

Müdür Yardımcılığı atamaları özür grubu atamalarından önce yapılmalı

 MEB İKGM MÜDÜRÜ SAYIN HAMZA AYDOĞDUYA ÇAĞRIMIZDIR YÖNETİCİ ATAMA TAKVİMİ ÖZÜR GRUBU TAKVİMİ BAŞLAMADAN BİTİRİLMELİDİR DİĞER TÜRLÜ ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRMELERİNDE BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞANACAKTIR

Bakanlık özür grubu takviminden sonra bugün de yönetici atama takvimini duyuru şeklinde yayınlamıştır. Milli eğitim bakanlığı yönetici atama takvimini özür grubundan önceye çekmezse özür grubunda büyük mağduriyetler yaşanacaktır neden mi ?

Yöneticilik sınavında ülke genelinde müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı açığı açığı 20 bine yakındır bu öğretmenlerin müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı tercihleri sonrası öğretmenlik normlarında 20 bine yakın yeni norm açılması oluşacaktır. Özür grubundan tayin isteyenlerin en büyük umudu yöneticilikten açılan boş normların özür grubu tayinine açılması idi fakat bakanlık açıkladığı takvimle bütün umutları yok etti . Bakanlığın açıkladığı takvime göre yönetici atama süreci ile özür grubu yer değişikliği süreci aynı tarihlere denk gelmektedir bu da gösteriyor ki yönetici ataması sonrası oluşan boş normlar özür grubu tayinlerinde gözükmeyecektir.

Milli eğitim bakanlığı insan kaynakları genel müdürümüz Hamza hocaya çağrıda bulunuyoruz;

Temmuz ayı içerisinde hiç bir atama yer değiştirme işlemi bulunmamaktadır bu nedenle yönetici atama sürecini özür grubu tayinlerinden önce en geç ağustosunun 10 unda bitirip yöneticilikten açılan normları da özür grubu tercihlerin de gösterin diğer türlü büyük mağduriyetler yaşanacaktır.

Milli eğitim bakanlığı özür grubu yer değiştirmeleri de 2 hafta sonraya erteleyebilir tercih bakanlığın ama biz özür grubu mağdurları için önemli olan 2 nokta bulunmaktadır

1-) Müdür yardımcılığı atama süreci bittikten sonra özür grubu yer değiştirme işlemleri başlamalarıdır.

2-) Müdür yardımcılığı atamalarında boşalan normlar özür grubu yer değiştirmelerine açılmalıdır.

Sayın genel müdürümüze bu konuda güveniyoruz lütfen mağduriyet oluşmadan önlemini alın diyoruz. Eğer takvimde bahse konu olan yönde değişiklik yapılmazsa on binlerce özür grubu mağduru öğretmen oluşacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.