Müdür Yardımcılığı sorununu Danıştay Çözer

Müdür Yardımcılığı sorununu Danıştay Çözer

Müdür Yardımcılığı davasında Danıştayın kararını bir an önce vermesi için öğretmenler MEB 'i telefon mail ve twitter yagmurana tutmak yerine Danıştayı telefon mail ve twiter aracılığyla konu hakkında bir an önce karara vermesi yönünde gündem oluşturmalıdır.

   Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavı kapsamında 2016 yılı içerisinde yaptığı Müdür Yardımcılığı sınavında sular haftalardır durulmamıştı. Geçtiğimiz gün başbakanlık imzalı yönetmelik değişikliği ile müdür yardımcılığı sınavında başarı gösteren öğretmenlerin atamasının en yakın zamanda yapılacağı duyurulmuştu. Ataması yapılacak kişi sayısı ise yaklaşık 17 bin dolaylarında.

 Müdür yardımcılığı sınavından sonra bilindiği üzere Eğitim-İş sendikası sınavda Atatürk İlke ve İnkılaplarından soru bulunmaması sebebi ile Danıştay'a dava açmıştı. Danıştay da Eğitim-İş'i haklı bulmuş ve yürütmeyi durdurmuştu. Hatta bu süre zarfında müdür yardımcılığı sınavının iptal olması konusu bile gündeme gelmişti.

 En nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin olmak üzere bakanlık yetkilileri harekete geçmiş ve müdür yardımcılığını hak etmesine rağmen ataması gerçekleşmeyen öğretmenler için yönetmelik önlemi almışlardır. Bu yönetmelik değişikliği ile müdür yardımcılığı atamaları gerçekleştirilecek. Aynı şekilde CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil de müdür yardımcılığı atamalarının gerçekleştirileceğini twitter hesabından açıkladı ve MEB müsteşarı Tekin'e teşekkü etti.

 Bu süreçte Danıştay'ın verdiği karara itiraz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelmişti. Bakanlık Eğitim-İş'in başvurusu sonrası yürütmesi durdurulan madde ile ilgili itiraz etmişti. Konu ile ilgili olarak şu ana kadar Danıştay'dan olumlu veya olumsuz bir karar çıkmadı. Yaklaşık olarak 17 bin öğretmeni ilgilendiren konuda Danıştay'ın daha hızlı davranması ve davayı öne çekmesi, sürece doping yapması gerekmektedir.

 İdari konuda en yüksek mahkeme Danıştay olduğu için, MEB'in itiraz sonucunun bir an önce açıklanması ve Müdür yardımcılığı atamalarının herhangi bir şekilde gölgelenmemesi gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak müdür yardımcısı olarak atanmayı bekleyen öğretmenler Danıştay'dan davaya itiraz sürecinin çabuk sonuçlanması için  sosyal medya mail ve telefon yolu ile Danıştaya konunun ön3mini ve aciliyetini bildirip kamuoyu oluşturmalıdır.

 Sonuç olarak; müdür yardımcılığı atamalarının Danıştay'ın onayı ve başbakanlığın yönetmeliği ile herhangi bir illegal veya hukuksuz boyuta temas etmeden yapılması gerekmektedir. Süreci takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.