Özür Durumu Yer Değiştirmeleri İle İlgili MEB'e Yazı

Özür Durumu Yer Değiştirmeleri İle İlgili MEB'e Yazı

Eğitim-Sen'den Özür Durumu Yer Değiştirmeleri İle İlgili MEB'e Yazı

Sayı     : 2017/H800/  955

Konu   : Atamalar ile ilgili yeniden tercih hakkı tanınması hk.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne

Bakanlığın Öğretmen Atama Takvimine göre 2017 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları ve Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları alınmış ve atamalar yapılmıştır.

Ancak norm güncellemesi yapılmadan gerçekleştirilen, gerek il içi gerekse iller arası yer değiştirmelerin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğu, okullarımızın öğretmen ihtiyacını karşılamadığı ve öncelikle, norm güncellemeleri yapılarak, gerçek öğretmen ihtiyacın tespit edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda;

*Geçtiğimiz yıl yapılan ve büyük memnuniyet yaratan 2. İller arası yer değiştirme hakkı bu yıl da verilmelidir. Emeklilik ve çeşitli nedenlerle boşalan kadrolar olma ihtimali düşünülerek, yeni tercihler alınmalıdır.

*Gerek il içi gerek il dışı tercihler alınırken eş durumu özrü dikkate alınmalıdır.

*İl içi tayin isteyen, isteği gerçekleştirilenlerden, iptal isteyenlere yerine atama yapılmamış olması halinde, iptal istekleri gerçekleştirilmelidir.

*Sağlık özrü konusunda “Başkasının yardım ve desteği olmaksızın hayatını devam ettiremez” ifadesinin raporda bulunması sağlık özründen yer değiştirebilmek için yeterli görülmelidir.

*Öğretmenlere, öğrenim özrüne dayalı yer değiştirme hakkı tanınmalıdır. Zira öğretmenlerin öğrenim özrüne dayalı olarak yer değiştirmeleri, aynı zamanda kamu yararının gerçekleştirilmesine de hizmet edecektir. Öğretmenler yüksek lisans ve doktora yaparak, alanları başta olmak üzere her alanda kendilerini geliştirecek, bu eğitimle elde ettikleri bilgi ve yetenekleri yine eğitim sisteminin hizmetine sunacaktır. Üstelik bunu yaparken, Bakanlıktan hiçbir maddi katkı almayacaktır. Kısa süreli bir hizmet içi eğitim için bile binlerce TL’lik harcama yapılırken, öğretmenlerimizin kendi olanaklarıyla yüksek lisans ve doktora yapmalarının bu biçimde engellenmesinin, aynı zamanda kamu yararıyla da bağdaştırılamayacağı açıktır. Bu nedenle öğretmenlerimize, öğrenim özrüne dayalı olarak yer değiştirme hakkı tanınmalıdır.

 Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl, norm kadro güncellemeleri nedeniyle ikinci kez il içi yer değiştirme başvurusu almış, sendikamız ve eğitim emekçilerinin yoğun istemleri üzerine iller arasında da ikinci kez yer değiştirme başvurusu almıştı. Bakanlığın bu yıl da, norm kadro güncellemeleri, değişen normlar ve boş eğitim kurumlarını göz önünde bulundurarak, özür grubu atamalarından sonra il içi ve iller arası için bir duyuru yayımlamasını ve ikinci kez yer değiştirme başvurusu almasını umuyor ve bekliyoruz.

Eğitim emekçileri ve onların öz örgütleri olan eğitim ve bilim hizmetleri hizmet kolunda örgütlü sendikalardan gelecek öneri ve eleştiriler doğrultusunda, tartışmaları en aza indirecek bir yöntem izleneceğini ve görüşlerimizin göz önünde bulundurulmasını talep ediyoruz.

Gereğini bilgilerinize sunarım.

Feray AYTEKİN AYDOĞAN

Eğitim-Sen Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.