Zorunlu Hizmette 7. Yılını Dolduracak Öğretmenler Adına Talep

Zorunlu Hizmette 7. Yılını Dolduracak Öğretmenler Adına Talep

Zorunlu Hizmette 7. Yılını Dolduracak Öğretmenler Adına Yer Değiştirme Talebi

Anadolu Eğitim Sendikası olarak, 2010 yılında göreve başlayan birinci hizmet bölgesindeki illerin; 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 7 yıl çalışma süresini tamamlayacak öğretmenlerimiz için bakanlığa başvurduk. Söz konusu başvuruda, 2010 KPSS kopya skandalından dolayı göreve geç başlanması ve atamaların 7 Aralık 2010 tarihinde yapılmasının sorumlusunun öğretmenler olamayacağını belirttik. Dolayısıyla 2017 yılı il dışı atama sürecine 31 Aralık 2017 tarihinde zorunlu hizmetin tamamlanmış olacağını, zorunlu olmayan bölgelere atamanın, zorunlu hizmetin tamamlanmış gibi kabul edilerek, 7 yıla göre takvimin işletilmesinin yerinde olacağını talep ettik.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

Sayı:    578-16/4616                                                                                        Tarih:10/04/2017

Konu: Zorunlu Hizmette 7. Yılını Dolduracak Öğretmenler

           

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne

Acil ve Sürelidir

İlgi: a) 17/05/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

         

Bilindiği üzere; 2010 yılında kopya skandalının etkisi ile vuku bulan gelişmelerden öğretmen atamaları geç yapılmış, öğretmenler bu durumdan etkilenmiştir. 2010 yılında atamalar Aralık ayı içerisinde yapılmış, göreve başlamalar Aralık ayı sonuna kadar devam etmiştir.  Bakanlığınızın yıllar itibariyle atama takvimi içinde toplam görev süresinde Eylül ayını baz alması, atamalarda herhangi bir sıkıntıya yol açmamıştı. Ancak bu yıl, 2017 yılında görev yaptığı bölge itibariyle, birinci hizmet bölgesindeki illerin; 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 7 yıl çalışma süresini tamamlayacak öğretmenlerimiz, 2010 yılında atamalarının geç yapılmasından ve sorumlu olmadıkları bir durumdan dolayı sorunla karşı karşıyadırlar.

Bir bölge içinde il dışı atanma hakkı elde edilmiş olsa da zorunlu hizmetten zorunlu olamayan bölgeye yapılacak bir atamadan dolayı öğretmenler mağdur olacaktır. Bu yüzden 2017 il dışı atama takviminde; 31 Aralık 2017 tarihinde zorunlu hizmetin tamamlanmış olacağını, zorunlu olmayan bölgelere atamanın, zorunlu hizmetin tamamlanmış gibi kabul edilerek, 7 yıla göre takvimin işletilmesi yerinde olacaktır. Zorunlu hizmetin tamamlanma tarihinin yine 31 Aralık 2017 olarak kabul edilmesi ve atandığı zorunlu olmayan bölgede zorunlu hizmetin 31 Aralık 2017 tarihinde MEBBİS üzerinden tamamlanmış olarak işlenmesi, herhangi bir engel teşkil etmeyecektir.

Gereğini arz ederiz.Zorunlu Hizmette 7. Yılını Dolduracak Öğretmenler Adına Talep

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.