Bu İlimizin , Milli Eğitim Müdürünün Değişeceği İddia Edildi.

Bu İlimizin , Milli Eğitim Müdürünün Değişeceği İddia Edildi.

Bu İlimizin İl Milli Eğitim Müdürünün Değişeceği İddia Edildi.

61 Meyda internet sitesi yazarlarından Miraç Özağcı AKTAŞ İLE DEVAM KARARI MI ALINDI? köşe yazısında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş yerine 3 ismin Bakan Mahmut Özer'e verildiğini yazdı.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Köse'nin Bakanlıkta daire başkanı yapılması üzerine yerine atanan Cemil Karakaş'ın doğru bir isim olduğunu yazmıştık.

Söze Milli Eğitim’den devam edecek olursak, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ile ilgili de bir kaç kelam etmek istedik.

Herkes Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne aynı anda atama yapılacağını beklerken, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Cemil Karakaş atanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ise Hızır Aktaş koltuğunu korudu.

Amacımız müdür Aktaş'ı yıpratmak değildir elbette.

Önceki müdür Şükrü Köse ile kavgalı olduğunu, uzun süredir aynı görevi yürütüyor oluşunun kendisini yıprattığını ve hatta Trabzon'da ikamet etmediğini biz seslendirmiyoruz! Biz işte bu noktada “sallanan diş yerinde durmaz” deyimini sizlere hatırlatmak istiyoruz. Neden mi? Çünkü Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak atamada isim tespit edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü için de isim tespit edildiğini dibine kadar biliyoruz.

Hatta 3 ismin Bakan Mahmut Özer'e verildiği kulislerde konuşulurken, ‘acaba?’ diyoruz… Evet acaba şeytanın avukatlığını yapmış olsak, Aktaş’ın koltuğunu korumayı başardığını mı söyleyelim? Aktaş'ın yardımcılarından bir ismin İl Milli Eğitim Müdürü olması beklenirken, bugüne kadar bu atamanın yapılmaması insanın aklına türlü türlü senaryoları da getirmiyor değil.

Birde olaya şu pencereden bakalım. Hızır Aktaş'ın göreve devamında AK Parti İl teşkilatı mı geri adım attı?

Yoksa Milletvekilleri kendi aralarında bir isimde mi uzlaşamadılar veya Rize siyaseti Trabzon siyasetinin önüne geçip ağır mı bastı? Öyle ya Hızır Aktaş’a ‘gitti’ gözüyle bakılıyordu! Halbuki, AK Parti İl teşkilatı ile milletvekilleri müdür Aktaş'ın değişimi noktasında anlaştıkları ve hatta 3 ismin tespit edilerek bakana sunulacağı, bakanın da bu isimlerden birisini Aktaş'ın yerine İl Milli Eğitim Müdürü olarak atamasını yapacağı herkes tarafından biliniyordu. Ne olduysa burada oldu diye düşünüyoruz? Belki de sendika bu işe müdahil olup, Aktaş’ın değişimine ‘dur’ demiştir. Eğitim bir-sen ve Memur-Sen’in Müdür Aktaş'ı başarılı bulup kendisiyle devam edilmesinin daha doğru olduğu sonucuna da varmış olabilirler. Ne diyelim vardır bir bildikleri…

Ancak biz sendikaların faaliyet alanlarının dışına çıkıp müdür atamalarında aktif rol almalarının doğru olmadığını da düşünenlerdeniz, hadi hayırlısı…


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.