GÖMLEĞİN DÜĞMESİ DOĞRU YERDEN İLİKLENMELİ

GÖMLEĞİN DÜĞMESİ DOĞRU YERDEN İLİKLENMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ocak 2014'de taşra teşkilatı şube müdürlüğü kadrolarına atama yapmak için yazılı seçme sınavı yapmıştı.

Söz konusu sınavda 70 puan ve üstü alan adaylar mülakata çağrıldı .. Mülakatı kazanan aday sayısı ise üç binin üzerinde olup Nisan 2014 tarihinde münhal kadrolar ilan edilerek mülakat sınav puanına göre atamalar gerçekleştirildi.

Mülakat puanıyla yapılan atamaları 2016 yılında Danıştay 2. Dairesi sadece sözlü sınav puanıyla yapılan atamaları hukuka aykırı bulduğu için ,MEB bu karara itiraz etti . Bakanlığın yaptığı bu itirazı Danıştay İDDK Değerlendirdi ve oy çokluğu ile reddetti.

Kısaca MEB sadece sözlü sınavla yaptığı şube müdürlüğü atamalarının hukuka aykırı olduğu yönünde Danıştay kararı ortaya çıktı ve atamaların iptalini istedi .

Şube müdürlüğü atamalarının iptali konusunda daha öncede Meclis'e araştırma önergesi veren ve konuyu hep gündemde tutan MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem ; Danıştay kararı sonrasında atamaların iptal edileceğini , Bakan İsmet Yılmaz'ın mahkeme kararını uygulayacağını hem Meclis kürsüsünden hemde katıldığı tv programından açıkladı .

Mevcut şube müdürleri mahkeme kararlarına rağmen hala görevİne devam etmektedir. Yeni Yayımlanan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanabilmek için 2 yıl kadrolu şube müdürlüğü yapmış olma şartı vardır. Söz konusu yönetmeliği uygulamadan önce 1709 Şube Müdürünün mahkeme kararı ile atamalarının  iptal edilip tekrar dan sınav ve mülakat puanına göre değerlendirilerek atandıktan sonra  yeni yönetmelik uygulanmalıdır. Mevcut durumda bu kişilere İlçe müdürlüğü yolu açılması doğru değil. Her ne kadar bakanlık liyakata dayalı atama istese de gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendiği için bu sağlanamamış olur. Bakanlık acilen mahkeme kararını uygulamalı ve aritmetik ortalamasına göre atama yapmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.