Görevden Alınan Müdürler Mücadeleyi Kazandı

Görevden Alınan Müdürler Mücadeleyi Kazandı

Milli eğitim müdürlükleri tarafından haksız puanlamalarla idareciliklerinin ellerinden alındığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran okul müdürleri, teker teker eski görevlerine iade ediliyor.

 Samsun'un Vezirköprü ve Kavak ilçelerinde görev yapan müdürler, mahkeme kararıyla pazartesi günü eski görevlerinde işbaşı yapacak.

Çalıştığı okullarında, öğretmenler ve okul aile birlikleri tarafından tam notlar alan okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından, siyasi görüşlerinin iktidara yakın olmamalarından dolayı, düşük puanlar verilerek, yıllardır yürüttükleri okul müdürlüklerine son verilmişti. Daha önceki çalıştıkları tüm dönemlerde de il milli eğitim denetçileri tarafından yapılan değerlendirmelerde, 95 ve üstü puanlar alan, kaymakamlık ve milli eğitim müdürlükleri tarafından taktirnamelerle onurlandırılan müdürler, öğretmen olarak atanmıştı.

Vezirköprü'de göreve yeni başlayan milli eğitim müdürünün, daha önce hiç tanımadığı, haklarında hiçbir bilgiye sahip olmadığı okul müdürlerine puan vermesi tepkilere neden olmuştu. İdare mahkemelerinde uğradıkları mağduriyetin giderilmesi için dava açan müdürler, teker teker açtıkları davaları kazanarak, eski görevlerine geri dönmeye başladı. Samsun 1. İdare Mahkemesinin verdiği kararlarla haklılıklarının bir kez daha kanıtlandığını ifade eden Samsun 2 Nolu Türk Eğitim-Sen Başkanı Bünyamin Kamçı, "Bu davaların takipçisi olacağımızı ve kazanacağımızı belirtmiştik." dedi. Mahkemenin verdiği karar metninin hukuk dersi niteliğinde olduğunu ifade eden Kamçı, "Mahkemeler, milli eğitim müdürlerine ültimatom verdi. "Kararlar uygulanmazsa haklarında cezai işlem yapılabilir" kararı çıktı. Umarım milli eğitim müdürlükleri, siyasi saiklerle hareket etmekten vazgeçip, gerçek bir eğitimci sorumluluğuyla hareket etmeyi öğrenirler." diye konuştu.

'TAZMİNAT DAVASI DA AÇILDI'

Haksız kararlara imza atan idareciler hakkında tazminat davaları açıldığını da ifade eden Kamçı, bu suçta ısrar eden idarecileri, yüksek miktarda tazminat davalarıyla boğuşmak zorunda kalacağı konusunda uyardı. Kamçı, "Hukuk geç de olsa yerini bulur, her kez mahkeme önünde hesap vermek zorunda kalır." dedi.

İlçe milli eğitim müdürüyle görüştüğünü söyleyen Kamçı, eski görevine iade edilen müdürlerin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan bekletilmeden eski görevlerine geri döneceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.