İdareci atamalarının yazılı sınavlarla yapılması sağlanmalıdır

İdareci atamalarının yazılı sınavlarla yapılması sağlanmalıdır

KOALİSYON HÜKUMETİNDEN BEKLENTİLERİMİZ

 7 Haziran 2015 genel seçimleriyle birlikte artık iyice baskıcı bir yönetim anlayışına sürüklenmiş tek parti iktidarı sona ermiştir.

Atasen olarak bizim için aslolan parti politikaları değil Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş ilkeleri ve felsefesidir. Dolayısıyla partizanca davranmayan ve tüzüğünün temel ilkeleri doğrultusunda mücadele eden bir eğitim sendikası olarak koalisyon hükumetinden temel beklentilerimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

1) Cumhurbaşkanlığı makamında oturan ve Atatürk'ün manevi şahsiyetinin ağırlığı altında ezildiğini düşündüğümüz zat, Anayasal sınırlarına çekilmelidir.

2) Başkanlık sistemi tartışmalarıyla birlikte "Yeni Türkiye" safsataları da tarihin çöp sepetine gitmiştir. Dolayısıyla Anayasa'nın temel ilkeleri ve Türk kimliği korunarak güçlendirilmelidir.

3) Üniter devlet yapısı güçlendirilmelidir.

4) Çözüm süreci denilen ihanet sürecine derhal son verilmelidir.

5) Seçim barajı %5'e düşürülerek mevcut durumda olduğu gibi "Ya kırk katır ya kırk satır" ikilemine bir daha düşülmemesi sağlanmalıdır.

6) Yolsuzluk dosyalarının mutlaka üzerine gidilmelidir.

7) Sayıştay raporları Meclis gündemine mutlaka alınmalıdır.

8) Yargı bağımsızlığı güçlendirilmelidir.

9) Başta PKK ve F tipi örgüt olmak üzere her türlü paralel yapıyla etkin mücadele edilmelidir.

10) Andımız geri getirilerek haftada iki kez olmak üzere İstiklal Marşı'mızla birlikte okutulmalıdır.

11) Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalıdır.

12) Öğretmenlerin, akademisyenlerin ve bütün eğitim çalışanlarının başta maaş olmak üzere özlük hakları ciddi biçimde iyileştirilmeli, zarar gören manevi saygınlık düzeyleri artırılmalıdır. Bu bağlamda 3.600 ek gösterge, yıpranma payı, ek ders ücretlerinin iyileştirilmesi vb... başlıklar Meclis gündemine alınmalıdır.

13) Görevlendirme yoluyla yapılan bütün idareci atamaları derhal iptal edilerek idareci atamalarının yazılı sınavlarla yapılması sağlanmalıdır.

14) Ücretli öğretmenlik kepazeliğine derhal son verilerek atanmayan öğretmen adayları göreve başlatılmalı ve eğitim fakültelerinin kontenjanları yıllık öğretmen ihtiyacıyla uyumlu duruma getirilmelidir.

15) Memurluk yapmak zorunda kalan eğitim fakültesi mezunlarının öğretmenliğe geçişlerinde kolaylık sağlanmalıdır.

16) Öğretmenlere yönelen şiddete kesin olarak son verilmesi için gereken her türlü önlem alınmalıdır.

17) Özellikle Gezi olayları ve seçimle devrik iktidara Anayasal eleştiri hakkını kullandığı için sürgüne uğramış eğitimcilerden isteyenlerin eski görev yerlerine dönmeleri sağlanmalıdır.

18) ALO 147 hattı derhal kapatılmalıdır.

19) İlkokul, ortaokul ve liselerde günlük 6 saat olmak üzere haftalık ders saat sayısı 30 olmalıdır.

20) Üniversite ve Meslek Yüksek Okulu olan her il ve ilçede yeterli kapasitede öğrenci yurdu yapılmalıdır.

21) İmam hatip okullarının kontenjanı ülkemizin imam ve vaiz ihtiyacıyla uyumlu duruma getirilmelidir.

22) Anaokulu zorunlu eğitim kapsamına alınmalıdır.

23) 4+4+4 sistemi yeniden masaya yatırılmalıdır.

Eğitim alanında dağ gibi birikmiş sorunlar vardır. Burada sıraladığımız maddeler en temel sorunlar olup kuşkusuz ki bunlara eklenecek daha çok sayıda madde vardır.

Türkiye'nin hızla normalleşmeye ihtiyacı vardır. Meclis içindeki ve dışındaki siyasi partiler ile birlikte sendikalar, dernekler ve vakıflar bu normalleşme sürecine katkı sunmalıdır.

ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.