İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirilecekler İçin (Resmi Açıklama)

İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirilecekler İçin (Resmi Açıklama)

İlk Defa ve Yeniden Müdür Olarak Görevlendirileceklere İlişkin Resmi Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanlığı'ndan geldi.

 Yapılan açıklama, İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuran adaylardan halen müdür olarak görev yapmakta olanların başvurularının kabul edilip edilmeyeceğine ilişkindi. İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuran adaylardan halen müdür olarak görev yapmakta olanların başvurularının kabul edilip edilmeyeceği hususunda tereddüt yaşandığı tespit edildiğinden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.


Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik’ in "yönetici görevlendirmede esas alınacak hususlar" başlıklı 10 uncu maddesinin 1 inci fıkrasında "Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir.", "İlk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru" başlıklı 18. maddesinin 2. fıkrasında da "Müdürlük görev süresi uzatılmayanlar ve daha önce müdürlük görevinde bulunmuş olanlar ile duyurunun yapıldığı tarihten önce müdürlük görevinde bulunmamış olup duyurunun son günü itibarıyla 5 ve 6 ncı maddelerde belirtilen şartları taşıyanlardan müdür olarak görevlendirilmek isteyenlerin başvuruları elektronik ortamda alınır." hükümlerine yer verilmiştir. Konunun bu hükümler çerçevesinde değerlendirilmesi gerekmektedir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Merkez Atama Daire Başkanlığı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.