MEB, 1709 Şube Müdürünün Atamasını iptal Edecek mi?

MEB, 1709 Şube Müdürünün Atamasını iptal Edecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın kararı sonrasında şube müdürlüğü konusunda ne yapacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamasını gerçekleştirdiği 1709 şube müdürü, son aylarda haberlere konu olmuş, çok tartışılmıştı. Bakanlığın şube müdürlüğü atamasındaki tutumu bu süre zarfında değişmedi ve bakanlık atamasını gerçekleştirdiği şube müdürlerinin her zaman arkasında durdu.
 

 Geçtiğimiz günlerde sitemizde de yer verdiğimiz bir haberde 17 Mart 2017 tarihinde Şube Müdürlüğü atamasında Danıştay 2. dairesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve bu kararın içinde bulunduğumuz haftada MEB'e tebliğ edileceği ifadeleri yer almıştı.

 Danıştay 2. dairesi şube müdürlüğü ataması konusunda verdiği kararı MEB'e tebliğ ettiği an, bakanlığın 30 gün süresi bulunmaktadır. Bu

 Bu süreçte en çok merak edilen soru: ''Bakanlık 1709 şube müdürü atamasını iptal edecek mi?''

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tutumu merak edilmektedir. Atamalar tamamen iptal edilip sil baştan mı yapılacak? Yoksa bir düzenleme ya da yazılı sınav mı olacak? Tekrar bir puan oluşturulup tercih alınabilir mi? Ve bakanlığın Eylül ayında atamayı planladığı 500 Şube müdüründe yöntem nasıl olacak? Atamada sözlü sınav/yazılı sınav birlikte mi kullanılacak? gibi ve türevi sorular merak edilmektedir.
 

 Bakanlığın Şube Müdürlüğü konusundaki tutumunu, sınav yöntemini, atama takvimini ve 1709 şube müdürü hakkındaki tasarrufu ile mahkeme kararının durumunu yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.