MEB'de Görev Yapan Müdür Yardımcılarının Durumu Ne Olacak ?

MEB'de Görev Yapan Müdür Yardımcılarının Durumu Ne Olacak ?

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan müdür yardımcılarının durumu ne olacak ?

 Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü , Danıştay İDDK verilen yürütmeyi durdurma kararı sonrasında müdür yardımcılarıyla ilgili il müdürlüklerine resmi bir açıklama gönderdi. 

Yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenecek yeni yönetici görevlendirme yönetmeliği ve bu yönetmelik kapsamında görevlendirme yapılıncaya kadar ; Görev süresi dolan müdür yardımcıları yada idarece belirlenecek kişiler arasından 6 aylık süreyle Valilikler tarafından yönetici görevlendirilmesi yapılabilecektir. 


Milli Eğitim Bakanlığında 4 yıllık görev süresi dolan müdür yardımcıları hiçbir işleme gerek kalmaksızın kanun gereği öğretmen olmaktadır. Görev süresi dolan müdür yardımcılarının görevlerine devam etmesi idarece 6 aylığına yapılacak geçici görevlendirme ile mümkün olmaktadır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu resmi yazıda görev süresi sona eren idarecilerin devam ettirileceği noktasında bir algı oluşturulmaktadır. Bakanlığın yayınlamış olduğu resmi yazıda , görev süresi dolan idareciler yada idare tarafından teklif edilecek kişiler 6 aylık süreyle görevlendirilecektir anlamı çıkmaktadır. 

MÜDÜR YARDIMCISI ATAMALARI İPTAL EDİLECEK Mİ ?

Danıştay İDKK tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına göre , müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde hiçbir kriter aranmadan ve duyuru yapılmadan tesis edilen yönetmelik hükmünün yürütmesi durdurulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı , hukuk müşavirliğinden görüş aldıktan sonra müdür yardımcılığı ile ilgili işlem tesis edeceğini açıklamıştır. 

Sendikalardan Eğitim İş , Eğitimsen ve Türkeğitimsen müdür yardımcılığı atamalarının tamamının iptal edildiği yönünde açıklamalarda bulunurken , Bakanlık tarafından bu konuda net bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanlığının önündeki açmaz ise sadece yürütmeyi durdurma kararına göre yapılacak iptal işleminden sonra , MEB'in davayı esastan kazanması durumunda iptal edilen tüm atamalar yeniden yapılmak zorunda kalacaktır. 

Danıştay müdür yardımcıları ile ilgili esastan karar vermediği için Bakanlık şu anda sessizliğini korumakta ve işlem tesis etmemektedir. 

Müdür Başyardımcısı ve müdür yardımcısı atamaları konusunda hukuk normlarının işletilmesi durumunda tüm atamaların iptal edilmesi gerekir. Çünkü , müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının atamasına teşkil olacak yönetmelik hükmü hukuka aykırı olduğu için yürütmesi durdurulmuştur. 

Bu durumda , Bakanlık 4 yıllığına görevlendirmesini yaptığı müdür baş yardımcıları ve müdür yardımcılarının görevlendirmelerinin tamamını mahkeme kararı MEB'e teblig edildikten sonra 30 gün içerisinde iptal etmesi gerekir. 

Konuyla ilgili Bakanlık tarafından bu hafta içerisinde resmi bir açıklama yapılması bekleniyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.