MEB Yönetici Atama Mülakatları Ramazanda Yapılmamalıdır

MEB Yönetici Atama Mülakatları Ramazanda Yapılmamalıdır

MEB, yönetici atama mülakat takvimini revize etmelidir.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2017 yılı Yönetici Atama takvimi, bakanlığın daha önce yayınladığı gibi sürmektedir. Takvime göre bilindiği üzere 26 Nisan - 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında görev süresi dolan yöneticilerin belirlenmesi ve ilgililere duyurulması işlemleri,  8-9 Mayıs 2017 tarihlerinde ise yöneticiliği münhal bulunan eğitim kurumlarının ilanı, Eğitim kurumu yöneticilerini EK-1 form üzerinden değerlendirecek değerlendirme komisyonlarının oluşturulması ve sözlü sınav komisyonlarının kurulması iş ve işlemleri yapılmıştı. 

 Yönetici olarak görevlendirileceklere ilişkin başvuruların EK-1 form üzerinden alınması 10-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında ve Yönetici adaylarının EK-1 form üzerinden değerlendirilmesi 17-29 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. 

 Yönetici adaylarının Ek-1 değerlendirme sonuçlarının ilanı 31 Mayıs 2017 tarihinde açıklanmıştı. Ek-1 puanlarına itiraz süresi ise 7 Haziran 2017 tarihinde yani yarın dolacak ve 9-13 Haziran arasında nihai sonuçlar açıklanacak.

 MEB Yönetici Atama takvimi buraya kadar sıkıntısız bir şekilde işledi. Fakat, 19 Haziran - 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılması planlanan yönetici adaylarının sözlü sınavının yapılması yönetici adaylarını ve eğitim camiasını sıkıntıya sokacaktır. 

  19 Haziran ve takip eden 5 gün Ramazan ayı içerisine denk gelmektedir. Akabinde ise 4 günlük Ramazan bayramı olacaktır. Yönetici adayı olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2017 yılı yönetici atama yönetmeliğini revize ederek bayram sonrasında sözlü sınavların yapılmasını talep ediyor.

 Müdür, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı kadrolarının dolması için yapılan bu atama takviminin daha sağlıklı yürütülmesi ve daha iyi değerlendirme yapılabilmesi için özellikle sözlü sınavların Ramazan ayı ve bayrama denk gelmemesi elzem olarak görülüyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.