Meslek Liselerine Müdür olmak için Çocuk Cerrahisi Doktoru olma şartı mı geliyor

Meslek Liselerine Müdür olmak için Çocuk Cerrahisi Doktoru olma şartı mı geliyor

Meslek Liselerine Okul Müdürü olarak atanabilmek için Çocuk Cerrahisi Doktoru olma şartı mı geliyor...

Meslek Liselerine Okul Müdürü olarak atanabilmek için Çocuk Cerrahisi Doktoru olma şartı mı geliyor?

Geçtiğimiz günlerde MEB tarafından Yönetici atama yönetmeliğinde yapılan değişiklik “a) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde, atölye ve laboratuvar öğretmenleri kapsamında olmak” yapıldı.

Bu yeni düzenlemeye göre, Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür olarak görevlendirileceklerde, artık sadece atölye ve laboratuvar öğretmeni olmak şartı getirmiş oldu. Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyoruz Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanacak müdürlerin atölye ve laboratuvar öğretmeni olması çok doğu ve yerinde bir karar.

Fakat mevcut duruma baktığımızda şu an Mesleki Ve Teknik Genel Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Kemal Varın NUMANOĞLU’nun atölye ve laboratuvar öğretmeni olmadığı MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü internet sayfasına baktığımızda Genel Müdür Prof.Dr Kemal Varın Numanoğlu’nun Özgeçmişi sayfasında Tıp Fakültesi mezunu olduğu ve uzmanlık alanında Çocuk Cerrahisi olarak tamamladığı görülmektedir.

İşte MEB Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu’nun özgeçmişi haberde belirtiğimiz gibi MEB tarafından yapılan bu düzenlemenin yerinde bir karar olduğunu özelikle belirtirken bu yapılan düzenleme sonrası aynı şekilde Mesleki Teknik Ve Eğitim Genel Müdürlüğü içinde yapılan bu düzenleme sonrası değerlendirmenin yapılması yada Meslek Liselerine okul müdürlüğüne atanma şartlarına ayrıca Tıp doktoru olma şartı getirilebilir...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.