Muğla ve Milas Milli Eğitim Müdürlerine Dava ve Soruşturma

Muğla ve Milas Milli Eğitim Müdürlerine Dava ve Soruşturma

Muğla’da müdürlük mülakat komisyonunda yaşanan olayların basına yansımasından sonra ilgililer hakkında Türk Eğitim Sen savcılığa irtikâp ve görevi kötüye kullanma suçlaması ile suç duyurusunda bulundu.Ayrıca Milli Eğitim Bakanlık’tan idari soruşturma açılmasını talep etti.

  

   Türk Eğitim-Sen  resmi sayfasından kamoyuna duyurduğu basın açıklaması ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Tamer KIRBAÇ ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet GENÇ için kanun,yönetmelik ve mevzuata göre üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirirken hakkaniyet ve yasalara aykırı davranıldığı gerekçesi ile sağladıkları nüfusu kötüye kullandıkları iddiası ile Milli Eğitim Bakanlığından soruşturma açılmasını talep etti.

   Basın açıklamasında göze çarpan bir diğer önemli husus ise mülakatlardaki iddiaları Savcılığa intikal ettirmeleridir.Türk Ceza yasasının 257. Madde 1. Fıkranın ihlali ile beraber TCK’nın 250. Maddesinin yetkililer tarafından ihlal edildiğini öne sürerek savcılığa irtikâp ve görevi kötüye kullanma suçlaması ile suç duyurusunda bulunuldu.

   Başvurusunda ilgililer hakkında 657 sayılı kanunun 6. Maddesindeki sadakat ve yemine aykırı ile 10. maddesindeki “Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.(tarafsızlık ilkesine)” hükümlerine aykırı hareket edildiği hususu ile bakanlığın idari soruşturma başlatmasını talep etti.

 

Türk Eğitim Sen’in yaptığı basın açıklaması ;

 

Muğla ili Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli bir şube müdürünün Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vermiş olduğu “müdürlük mülakatındaki görevinden feragat” ettiğine dair dilekçesinin bir örneği sendikamıza da ulamıştır. Bu dilekçe Muğla ilinde yaşanan yasaya aykırı işlemlerin ihbarı niteliğinde olduğu için Türk Eğitim Sen olarak konu yargıya intikal ettirildiği gibi milli eğitim bakanlığı bünyesinde de soruşturma açılması için talepte bulunulmuştur. .

 

Söz konusu şube müdürü; “2.Komisyon Başkanı Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet GENÇ’in kendisine hitaben  “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz” dediğini, kendisinin bu teklifi kabul etmemesi üzerine il milli eğitim müdürü olan Tamer KIRBAÇ’ın kendisi arayarak görevinden feragat etmesini istediğini beyan ettiğini ve kendisine yapılan baskı üzerinde görevden feragat etmek durumunda kaldığını samimi bir dille dilekçesinde anlatmıştır.”

 

Türk Eğitim Sen olarak bu haksız ve hukuksuz işlemlerin karşılıksız kalmaması ve sorumlularının cezalandırılması için Muğla İlinde yapılan müdürlük mülakatlarında görevli komisyon üyesi olan aynı zamanda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan İradet GENÇ ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Tamer KIRBAÇ hakkında savcılık makamına irtikâp ve görevi kötüye kullanma suçlaması ile suç duyurusunda bulunulmuştur. 657 sayılı yasanın 10. ve 6. Maddesine aykırı davranan bu kişiler hakkında idari soruşturma başlatılması içinde Milli Eğitim Bakanlığında girişimde bulunulmuştur.

 

Yapılan haksızlıklar herkesçe malumdur. Kimler tarafından kul hakkı yendiği tüm eğitim camiasınca bilinmekte ve yakından takip edilmektedir. Türk Eğitim Sen olarak bu tür  haksızlıklarla mücadele etmeye devam edilecektir.


İlgili yazımız için tıklayınız

 

 

Türk Eğitim Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.