Sağlık ve Eş Özrünün Yanına Eğitim Özrü de Eklenmelidir

Sağlık ve Eş Özrünün Yanına Eğitim Özrü de Eklenmelidir

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Kon Tv’de yayınlanan Eğitim Günlüğü programına katıldı. Programda Özer, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Gazze’de yaşanan insanlık dramını değerlendirten sonra, müfredat değişikliği, öğretmen yetiştirme, şube müdürlüğü, alan değişikliği özür grubu atamaları ve ilk atamalar hakkında bilgi verdi.

 ‘Cumhur’ Başkanı’nı Seçti  

Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatan Özer, Türkiye üzerinde oynanan her türlü oyuna halkın sandıkta cevap verdiğini belirterek şunları söyledi: “Halk tarafından seçilmiş olan ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’den umut bekleyen mazlum milletlere umut ışığı oldu. Bosna'dan Gazze'ye, Arakan'dan Doğu Türkistan’a mazlum halkların Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesine sevindi.”
 
Milletin İhtiyacına Cevap Verecek Müfredata İhtiyaç Var 
Özer, müfredat üzerine yoğun bir çalışma sürdürdüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Son zamanlarda özellikle üzerinde durduğumuz konulardan bir tanesi müfredat. Eğitime Bakış dergimizin son sayısını bu konuya ayırdık. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalar ağırlıklı olarak müfredat konusu olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önünde duran en önemli konulardan bir tanesi müfredattır. Bu konularda neler yapılabilir, müfredatı nasıl daha milli hale getirebiliriz, bu müfredata bağlı olarak yazılan kitapları milletin ihtiyacına cevap verecek hale nasıl getirebiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ders kitaplarındaki yanlışlıklar ve hatalar, bizim değerlerimizle uyuşmayan içerik ve resimler hala duruyor. Müfredat tam olarak istediğimiz, arzu ettiğimiz düzeye gelmiş değil. Bu konuda eğitimle ilgili bütün kurumların akıl yürütmesine ihtiyaç var.”
 
Eğitim Fakülteleri Kendi Müfredatını Kendi Belirlemelidir
Eğitimin en önemli sorunlarından birisinin öğretmen yetiştirme ve bu öğretmenlerin istihdamı olduğuna vurgu yapan Ahmet Özer, “Öğretmen yetiştiren eğitim fakülteleri donanım, teknik ve teknolojik olarak yeterli hale getirilmelidir. Halen eğitim ve ilahiyat fakültelerinin müfredatlarını YÖK düzenlemektedir. Diğer fakültelerin kendi müfredatını belirleme hakkı eğitim ve ilahiyat fakültelerine de verilmelidir” dedi.
 
MEB Şube Müdürlüğü İçin Yeni Takvim Belirlemelidir
Şube müdürlüğü ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden Özer, “Şube müdürlüğü ile ilgili yönetmelik değişikliği beklenmektedir. Değişiklik tasarısında sınav artı mülakat şeklinde bir tasarı olduğu bilgisi yansımıştır. Buna göre MEB yeni bir takvim belirlemeli ve ivedilikle bu takvimi uygulayarak beklentileri karşılamalıdır. Yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesi için ise şimdiden önlem almalıdır” diye konuştu.
 
Sağlık ve Eş Özrünün Yanına Eğitim Özrü de Eklenmelidir
Özür grubu atama taleplerinin 15 Ağustos 2014’te biteceğini hatırlatan Özer, şöyle konuştu: “Sağlık ve eş özrünün yanına eğitim özrü de eklenmelidir. İller arası ikinci değişiklik de bir an önce hayata geçirilmeli, okullar açılmadan alan değişikliği yapılmalıdır. Bu konuların çözümü için Bakanlığa gerek yazılı gerek sözlü olarak başvurularımızı yaptık.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.