Servis kazasında dört öğrencinin  ölümünün ardından sadece Okul Müdürünün görevden alınmasına tepki

Servis kazasında dört öğrencinin ölümünün ardından sadece Okul Müdürünün görevden alınmasına tepki

Servis kazasında dört öğrencinin ölümünün ardından sadece Okul Müdürünün görevden alınmasına tepki

Gebze’de yaşanan servis kazasında dört öğrenci ve bir sivil vatandaşın ölümünün ardından Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü Z.A.Y’nin görevden alınmasına Eğitim-Bir-Sen tepki gösterecek. Sendika Başkanı Şahin Yaşlık, “Kazanın tek sorumlusu okul müdürü değildir” diyerek okul müdürlerinin üzerindeki iş yüküne dikkat çekti.

AÇIKLAMA YAPACAKLAR

Gebze’de yaşanan servis kazasından sonra Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gebze Kaymakamlığı tarafından başlatılan soruşturmada Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü Z.A.Y açığa alındı. Olayla ilgili tek sorumlunun okul müdürü olarak gösterilmesine karşı Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şubesi yarın(Salı) saat 12.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. Sendika Başkanı Şahin Yaşlık, okullarda yaşanan olaylarla ilgili ilk olarak müdür ve öğretmenlerin suçlanmasına karşı olduklarını belirtti.

MESLEKTAŞLARIMIZ DİLENCİYE DÖNDÜ

Okul müdürlerinin sırtında kaldıramayacakları kadar büyük yüklerin olduğunu söyleyen Yaşlık şunları dile getirdi: “Devlet okullara tek kuruş bütçe ayırmazken okulların temizliğini, temizlik çalışanını, okulun giderlerini bulma işini öğretmenlere bırakıyor. Meslektaşlarımız adeta dilenci gibi para bularak okulun giderlerini karşılamaya çalışıyor, bunlar yetmezmiş gibi direk kendisini ile ilgili olmayan konuların da sorumluluğu yükleniyor. Okul servisi kazasının olmasını hiç kimse istemez.

TEK SORUMLU MÜDÜR MÜ?

Hiçbir çocuğumuzun burnunun kanamasını istemeyiz. Ama böyle olaylarda ilk müdür ve öğretmenlerin sorumlu tutulmasına karşıyız. Bu olayın tek sorumlusu müdür değildir. Servisçiler odası, servis şirketi veya sahibi, milli eğitim müdürlüğü, kaymakamlık, büyükşehir ve emniyet dahil herkes sorumluyken sadece bir müdürün görevden alınması doğru değil. Biz yapacağımız açıklamada aynı zamanda öğretmen meslek kanunun çıkartılması için bakanlığa çağrıda bulunacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.