Tacizci Öğretmen Muğla’da Müdür Yapıldı

Tacizci Öğretmen Muğla’da Müdür Yapıldı

Muğla’da müdürlük görevlendirmelerinde bir skandal daha yaşandı.Öğrencisini taciz eden öğretmen aldığı disiplin cezasına rağmen Muğla Seydikemer Eşen Anadolu Lisesine Müdür olarak görevlendirildi.

 MHP  Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’nın 17.12.2014 tarihinde TBMM genel kurulunda MEB Bakanı Nabi AVCI’ya,öğrencisine cinsel tacizden disiplin soruşturma sonucu liseye müdür olarak atamanın yapılıp yapılmadığını sormuştu. Erdoğan’ın bu sorusu şok etkisi yaratmıştı.

  Skandal olay Beden Eğitimi öğretmeni R.O.’ın Muğla Seydikemer Eşen Anadolu Lisesine Müdür olarak görevlendirilmesiyle patlak verdi.R.O., önceki görev yerinde öğrencisine taciz suçlaması ile soruşturma geçiriyor ve  disiplin cezası alıyor.Disiplin soruşturma raporlarına göre öğrencisine taciz ettiği gerekçesiyle aylıktan kesme cezası verilmesine karar veriliyor fakat iyi hali öne sürülerek bir alt ceza olan kınama cezasına çevriliyor.Ayrıca müfettişlerce yürütülen soruşturma sonucunda görev yeri değiştirilmesine karar verilip başka okula gönderiliyor.Öğrenciye taciz gibi bir vahim durumdan disiplin cezası alan öğretmene  dava dahi açılmaz iken üstüne üstlük Muğla Seydikemer Eşen Anadolu Lisesine Müdür olarak görevlendiriliyor.

 

  Muğla’da yaşanılan skandallar,  İkinci komisyon Başkanı Milas Milli Eğitim Müdürü İ.G.’in müdürlük mülakatları öncesinde   “İlçe Milli Eğitim Müdürleri kimlerle çalışmak istediklerini belirlediler. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Biz de bu isimlere bu puanları vereceğiz”  demesi ile kamoyuna yansımıştı.

  Öğrencisine tacizden disiplin cezası alan R.O. Menteşe Rehberlik Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen 2. Komisyonda girdiği mülakattan geçer not alıp müdür olarak görevlendirilmesi  kamoyunda şaşkınlık etkisi yarattı tepkilere sebep oldu.

 

  Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’ın meclis gündemine getirdiği bu olaydan sonra Seydikemer Eşen Anadolu Lisesine Müdür olarak görevlendirilen R.O. apar topar 19.12.2014 Cuma günü görevden el çektirildi.Anlaşılan şu ki ,Muğla’da kaynayan sular durulmayacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.