Yeniden Atama Sorunu

Yeniden Atama Sorunu

Yeniden Atama Sorunu 2

 Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği yayınlandığında eleştiriler 2 konuda yoğunlaşmıştı. Bunlardan biri müdür adayları için getirilen mülakat. ikincisi ise yeniden atamanın yönetmelikte olmayışı idi. Naçizane birinci konuda uygulamanın doğru olduğunu her şeyin bir yazılı sınavla ölçülmemesi gerektiğini, müdür adaylarının komisyon tarafından da değerlendirilmesinin uygun ve yerinde bir karar olacağını belirtmiştim.

Neticede çok büyük sorunlar çıkmadan mülakatlı müdür atamaları gerçekleşti. Ufak tefek eksiklikler de yerel yöneticilerin dikkatiyle büyümeden çözüldü. Bu konuda hem MEB bürokratlarını hem de komisyonlarda görev alan yöneticilerimizi tebrik ediyorum.
Yönetici atama yönetmeliğinde ciddi bir eksiklik olan yeniden atama sorununu dikkate alarak bir çözüm yolu bulunacağını elbette biliyorum. Şunu belirmek isterim yapılan atamalarda (ilk atama isteğe bağlı vb) atamalarla ihtiyaçlar kapatılamamıştır. 
atamalar bitiminde il milli eğitim müdürlüklerin yayınladığı idarecisi eksik olan okullar listesinde genelde göç alan ve kalabalık okulların idareci eksikliği görülmüştür.
Geçen bir görevlendirme okul müdürü ile konuşuyorduk. İstanbul'un göç alan bölgesinde okulu . Başka bir okulda kadrolu müdür yardımcısı iken ihtiyaç hasıl olduğu üzere görevlendirme okul müdürlüğünü kabul etmiş. Dediği şu "Ben iki aylığına falan düşünmüştüm, atamalarda muhakkak gelen olur bende kendi okuluma dönerim. Fakat atamalarda gelmedi. İşin ilginç tarafı hiç kadrolu müdür yardımcısı da gelmedi." 
 Şimdi bir taraftan sıkıntılı bölgelerde müdür , müdür yardımcısı eksikken diğer taraftan tamamen hayatın olağan akışı içinde idarecilik görevinden ayrılan idari işlerde tecrübeli öğretmenlerimizin değerlendirmemesi  eksiklik olarak görülmektedir. Zaten merkezi yerlerde bile  yer yer boşluklar bulunmakta iken görece geri kalmış göç almaya devam eden okulların hali günbegün geriye gitmektedir.
İstanbul da bile 2000 e yakın idareci boşluğu vardır.
Çözüm önerim ise okul müdür yardımcığı ve okul müdürlüğü için EK-2 ve mülakat..
Ben müsteşarımızın ve ekibinin bu sorunu çözeceğine inanıyorum.


Şaban Adıgüzel
Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.