
YÖNETİCİ ATAMADA POPÜLER YAKLAŞIM
Bir soru sorarak başlayalım konuya. Bir kurumunuz var.Bu kuruma yönetici atarken nelere dikkat edersiniz.Tahsil, iş tecrübesi, referans çalışmalar ve kapasite…Çok güzel bunları ölçmek için sınavda yapalım daha somut ve değerlendirilebilen objektiflik olsun.Buraya kadar her şey güzel ama sıra o yönetici atamaya gelince birden tüm dengeler altüst oluyor.12 yıllık zorunlu eğitimle dönüşen okullarda yıllarca hizmet veren yöneticilerin normlarında kesin netleştirilmeler yapılmadan muallakta bırakılan kadrolarla yok rotasyonu bekle yok 2 yıl bekle kendine okul ara gibi askıda çözümler, emektar idarecileri üzüyor.Mevcut boş kadrolara atanma hakkı olan ve şartları zaten tutan mevcut idareciler beklemede tutulurken bu kadrolara yeni ve idari iş tecrübesi olmayan öğretmenler atanmak isteniyor. Burada kim zarar ediyor tabiî ki eğitim sistemi, yarınımız, çocuklarımız. İşi bilenler yarın boş kadro bulamadıkları için ya köylere ya en kenar mahallelere sürgün psikolojisi ile gitmek yada idari kadrolarından istifa etmek zorunda kalacaklar.
Yeni atamalarla dolacak olan merkez okullarda tecrübeli, yönetim kariyeri bulunan idarecilerin bulunmasına engel olunuyor.Oysa 4 Ağustos 2013 tarih ve 28728 sayılı resmi gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin Norm kadro fazlası yöneticiler bölümünün ilgili maddesinde “MADDE 22 - (1) Norm kadrosu kaldırılan veya herhangi bir nedenle norm kadro fazlası haline gelen yöneticiler, Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan en düşük puandan başlanarak belirlenir. Bu yöneticiler, valiliklerce, talepleri ve hizmet gerekleri birlikte değerlendirilerek atanma şartlarını taşıdıkları uygun görülecek eğitim kurumu yöneticiliklerine öncelikle atanırlar.” denilmektedir.
Mahmut SELÇUK
www.mahmutselcuk.com
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.