Yönetici Atamalarında, İlk Defa Görevlendirme Anlamlı Olmuyor

Yönetici Atamalarında, İlk Defa Görevlendirme Anlamlı Olmuyor

MEB’de yönetici atamalarında ne zaman adalet sağlanacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin gerçekleştirdiği Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı(EKYS) ve ardından yapılacak sözlü mülakat ile ilk defa, mevcut yöneticileri ise EK1 puanına göre yeniden görevlendirecek.

 Bakanlığa bağlı çalışan öğretmenler müdür veya müdür yardımcısı olmak için EKYS sınavına girdi ve sözlü mülakatlara girecek. İlk defa yapılacak yönetici atamaları, yeniden yönetici atamalarından sonra olduğu için bir mağduriyet oluştu.

  Eğitim camiası yıllardır EK1 ile atamanın kaldırılmasını ve bakanlığa bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı atamalarının sadece merkezi sınav puanı ile yapılmasını, mülakatın ise asla olmaması görüşünü savunuyor.

 EK1 puanı ile yapılan yeniden yönetici atamaları sonrasında okulların büyük bir kısmı doluyor. Yani bakanlık, mevcut idarecilere sınavsız öncelik tanıyor.

 Hal böyle olunca EKYS’den 100 tam puan almış olsanız bile daha önce idareci yapmış öğretmenler sizin istediğiniz okula sınavsız olarak idareci olduğu için sizin aldığınız puanın yüksekliği fazla bir anlam ifade etmiyor.

 Dolayısıyla eğitim camiası yeniden yönetici atamalarının ve mülakatın tamamen kaldırılmasını, mevcut yöneticilerin görevlerinin sonlandırılmasını ve çıkarılacak öğretmenlik meslek kanununa sadece merkezi sınav ile atama yapılması maddesinin eklenmesini bekliyor.

 Öte yandan yönetici atamalarında süre olmaması ve kadro unvanı olarak verilen müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının süresiz olmasını, tayin durumunda ise ilgili idarecinin yine idareci olarak yer değiştirmesi isteği öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.