Yönetici Görevlendirme Düzenlemesinde Sorunlar Var

Yönetici Görevlendirme Düzenlemesinde Sorunlar Var

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Yönetici görevlendirmelerinde takvim dört aya yayıldı. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. Yönetici görevlendirme düzenlemesinin kendisinde ciddi sorunlar var. İmam hatip liselerine, ilahiyat fakültesi mezunu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri yönetici olarak atanamıyor. Meslek liselerine bazı meslek dersi öğretmenleri atanamıyor. Dolayısıyla bu düzenlemede sorunlar var. Bakanlık atama sürecini başlatmadan önce bunu mutlaka çözmelidir” dedi.

 İstanbul 3 No’lu Şube iftar programı düzenledi. Programda konuşan Ramazan Çakırcı gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Medeniyet havzamızda son yüz yılda kan, gözyaşı ve katliamların eksik olmadığını belirten Çakırcı, şunları söyledi:  “İslam beldeleri işgal ediliyor. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Gazze’de katliamlar yapıldı. Yapılıyor. Son günlerde Korsan ve katil terör devleti İsrail’ Gazze’de, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katliamlar yapıyor. İsrail, kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. Batı vahşi yüzünü bir daha göstererek terör devletinin hamiliğini devam ediyor. Yeniden dirilmemeye ihtiyaç vardır. Emperyalist dalgaları kırma, yeni dalgalar kurma vaktidir. Bunu yapacak olan bu örgüttür. Yani sizlersiniz. Son yıllarda uluslararası dalgalara ve projelere karşı dimdik ayakta duran ve mücadele eden siz idiniz.”


 

Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Tarafız
 

Bir yıl önce Mısıra müdahale etmek isteyen elin Türkiye’ye de müdahale etmek istediğini vurgulayan Çakırcı, “Özellikle cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bunu görmek mümkündür. Bunun için okur-yazar olmaya bile gerek yok. Bunu görmek için işiten kulaklara, gören gözlere ihtiyaç var. Çözüm sürecinin akamete uğramaması için, sivil bir Anayasa için Cumhurbaşkanı seçimlerinde tarafız. Filistin davasında ‘taraf olmamalıyız’ diyenlerin, bu ülkede Cumhuru Reis olmaması için tarafız” diye konuştu.


Bakanlık İstişareye Önem Verdiğinde Kendiside Rahatlayacaktır


Milli Eğitim Bakanlığı’nın karar mekanizması, paydaşlar ile istişareyi karar verdikten sonra değil, karardan önce yapması gerektiğini belirten Çakırcı, “Bakanlık geçmişten, günümüze ne zaman karar vermeden önce ortak akıla yönelmiş ve önerileri önemsemişse öncelikle kendini rahatlatmış ve çalışanları huzursuz olmamıştır. Ne zaman istişareye kendini kapatmış ve aldığı kararların kabul edilmesini istemişse o zaman sorun yaşamış ve yaşatmıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.