Yönetici Görevlendirme Süreci İle İlgili MEB'den Bilgi Talebi

Yönetici Görevlendirme Süreci İle İlgili MEB'den Bilgi Talebi

Türk Eğitim-Sen tarafından GMT.430.00/333 sayılı Bilgi Edinme konulu 8 Mayıs 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı. Buna göre; Yönetici Görevlendirme Süreci ile ilgili MEB'den bilgi talebinde bulunuldu.

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattın Dolgun imzalı resmi yazıda ''2019 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme Takviminde, yeniden görevlendirme başvurularının elektronik ortamda alınmasının 29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmişti. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, başvuru süresinin 7 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatıldığı açıklanmıştır.

 Bu süreçte bir kısmı basına da yansıyan tercihlerin bazı adayların lehine değiştirildiğine dair duyum ve gelişmeler eğitim kamuoyunda kaygı ile karşılanmıştır. Bu nedenle, başvuru süresinin uzatılmasından kaynaklanacak mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için 3 Mayıs 2019 tarihi Cuma Günü saat 17.00'dan sonra tercihlerini değiştiren ve yeni başvuru yapanların kaç kişi olduğu, isimleri, sendikal bilgileri ve görev yerleri hususunda 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında sendikamıza bilgi verilmesi için gereğini arz ederiz.'' denilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.