Türkiye 54 Ürün Grubunun İsrail'e İhracatına Kısıtlama Getirdi.  Karara İsrail'in Tepkisi Ne Oldu?

Türkiye 54 Ürün Grubunun İsrail'e İhracatına Kısıtlama Getirdi. Karara İsrail'in Tepkisi Ne Oldu?

Ticaret Bakanlığı 54 Farklı Ürün Grubunun İsrail'e İhracatına Kısıtlama Kararı Adı. Karara İsrail Tepkisi Ne Oldu?

Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan İsrail'e yönelik bir dizi tedbir karar alınacağını şu cümlelerle açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bu tedbirler gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecektir. Bu durum ilgili kurumlarımız tarafından kamuoyumuzla paylaşılacaktır" dedi. Kısa süre sonra İsrail’e yönelik ilk kısıtlama haberi Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. Ticaret Bakanlığı 54 farklı ürün grubunda ihracatta kısıtlama kararı verdi. İşte ürün listesi;

g1.jpg

g2.jpg

Kararın ardından dış kaynaklardan gelen bilgilere göre İsrail yetkilileri kısıtlama kararını Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ne şikâyet etti. ABD’den Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırım yapılmasını talep etti. ABD’nin konuyla ilgili tutumunun ne olacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.