Altın birikimi yapanların dikkatine! Sabreden 96 bin lirayı kazanacak!

Altın birikimi yapanların dikkatine! Sabreden 96 bin lirayı kazanacak!

Birikim yaparak yatırım tercihini altından yana kullanan vatandaşın yüzü gülüyor. Altında 96.000 TL için işaret edilen tarihe odaklanıldı. O tarihe kadar sabredenler muradına erecek. Bankadan çok önemli açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde…

Dünyada herkesin yatırım deyince aklına ilk gelen araç altın olmuştur. Çoğunluğun ilk tercihi olan altının değeri her geçen gün katlamaya devam ediyor. Uzmanlar ve bankaların açıklamalarına bakıldığında altın tarafında yapılan tahminler oldukça dikkat çekici. Dünyaca ünlü o banka altında 96.000 rakamını işaret etti.

Altının parlak geleceğine dair ipuçları

Altına yapılan yatırım, yüzyıllardır güvenli liman olarak kabul edilmiştir. Son günlerde yaşanan ekonomik belirsizlikler nedeni ile, altının değeri çok daha fazla artmıştır. Bank of America'nın 2025 yılı için yapmış olduğu altın fiyatı tahminleri, bu değerli yatırım aracının parlak geleceğine dair önemli bilgiler veriyor. Bankaya göre, altının ons fiyatı 2025 yılına kadar üç bin dolara kadar ulaşması bekleniyor. Bu oranın Türk Lirası karşılığı ise, yaklaşık olarak 96 bin Türk Lirası'na karşılık oluyor.

Ekonomik belirsizliklerle merkez bankalarındaki yoğun altım alımları

Dünya genelinde gözlemlenen ekonomik belirsizlikler ve merkez bankalarının yoğun altın alımları, son dönemlerde altını oldukça cazip bir yatırım aracı haline getirmiştir. Özellikle ABD'nin ikinci büyük bankası olarak bilinen ünlü Bank of America, altın ve diğer değerli madenler için yaptığı fiyat tahminlerinde bu faktörleri dikkate almaktadır.

Bankanın emtia stratejisti Michael Widmer, merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırdıkça altının direncinin arttığını belirtmektedir. Bu, altının fiyatlarının hızlı bir oranla artmaya devam edeceğini gösteren bir işarettir. Özellikle Çin merkez bankası, 2023 yılında uluslararası piyasalardan 200 tondan fazla altın satın alarak, parasal sıkılaştırmaya rağmen fiyatların düşmesini engellemiştir. Bu, aynı zamanda Çin'in perakende sektöründeki artan faaliyetini göstermektedir. Çin'de mücevher satışları ve parasal olmayan altın ithalatı, bu yılın başlarında rekor seviyelere kadar gelmiştir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.