Bakanlığın yardım ödemeleri hesaplara yatacak! Tam olarak 6 bin 900 TL…

Bakanlığın yardım ödemeleri hesaplara yatacak! Tam olarak 6 bin 900 TL…

Aile Bakanlığı tarafından, kronik hastalığı olan bireyler için 6 bin 900 TL’ye varan sosyal destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki… bu destekten hangi bireyler faydalanacak? İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, kronik rahatsızlığı bulunan bireylere özel olarak ekonomik anlamda destek olmak için 6 bin 45 TL ile 6 bin 909 TL arasında sosyal destek ödemesi yapıldığını bilinmekte. Söz konusu kronik hastalıklardan dolayı mağduriyet yaşayan kişilere özel olarak devlet nakdi sosyal yardım ödemelerini düzenli olarak her ay hesaplara yatırmaya devam ediyor. Bu ödemeler, hak sahiplerinin hesaplarına geçerken, PTT hesaplarına da yattığı görülebiliyor.

Silikozis hastası olanlara devletten destek!

Silikozis hastalarına özel olarak yapılan bu devlet desteğinde ödeme tutarları yeni düzenleme sonrasında güncellenmiş oldu. 2024 yılı içinde silikozis hastası olan bireyler, durumlarına göre nakdi destek alma hakkına sahip olabiliyor. 2024 ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresindeki Sosyal Yardımlarımız bölümünde şu şekilde belirtilmiştir;

Yüzde 15 ila 34 aralığında bulunan hafif silikozis hastaları için yapılacak olan ödeme, 6 bin 45 lira 39 kuruş,

Yüzde 35 ila 54 oranında bulunan orta silikozis hastalarına için yapılacak olan ödeme ise 6 bin 900 lira olarak hesaplara yatırılıyor.

Bakanlıktan destek ödemeleri 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi olan bireylere yönelik yapmış olduğu yardımlar devam ederken Mayıs ayı ile birlikte kronik hastalığı olan bireyler için de ödemeler araştırılıyor. Bu kapsamda kronik rahatsızlıklardan Silikozis hastalığına sahip olan bireylere 6 bin 900 liraya kadar ödemeler yapılıyor.

Ödemelere ilişkin detaylar ve başvuru için resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Yapılan ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına veya PTT hesaplarına yatmış olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.