Eczane teknisyenleri işitme engellilerle iletişimde işaret dili kullanıyor!

Eczane teknisyenleri işitme engellilerle iletişimde işaret dili kullanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda (KOMEK) işaret dili eğitimi alan eczane teknisyenleri, işitme engelli müşterilerle daha sağlıklı iletişim kurabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, verilen eğitimlerin önemine vurgu yaparak, eczane teknisyenlerinin işaret dili kursuna katılımlarını takdir etti. Altay, yapılan bu eğitimlerin hem eczane teknisyenleri hem de işitme engelli vatandaşlar için büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Eğitim süreci ve katılımcıların memnuniyeti

Eğitimlere katılan eczane teknisyenleri, işitme engelli müşterilerle iletişim kurma konusunda daha kendilerine güvenli hissettiklerini ifade ettiler. Aldıkları eğitim sayesinde, karşılıklı memnuniyetin arttığını ve işaret dilinin önemini vurguladılar. İşitme engelli vatandaşlar da işaret dilini bilen kişilerle iletişim kurmanın kendileri için büyük bir kolaylık olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Toplumsal farkındalık ve destek

İşitme engellilerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak adına yapılan bu tür eğitimler, toplumun farkındalığını arttırarak daha kapsayıcı bir ortamın oluşmasına katkı sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu tarz girişimleri, dezavantajlı grupların hayata daha iyi entegre olmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Formun Üstü

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.