İşte kabinede yeri en sağlam olan 4 bakan..

İşte kabinede yeri en sağlam olan 4 bakan..

İşte kabinede yeri en sağlam olan 4 bakan..

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ak Parti kanadında değişim rüzgarları esiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''kimse vazgeçilmez değildir.'' diyerekten değişim sinyallerini yakmıştı.

Yerel değişimlerin yanı sıra Ak Parti genel merkezi ve kabinede de değişimlerin yaşanması bekleniyor.

Değişim konusunda pek çok isim ortaya atılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararıyla bu isimler netleşecek.

Peki yeri en sağlam olan, değişmesi beklenmeyen bakanlar hangileri?

Öncelikle ilk sırada Mehmet Şimşek diyebiliriz. Seçim sonuçlarının sorumlusu olarak gösterilen Mehmet Şimşek aslında Türkiye'nin ekonomik çıkmazdan kurtulması için son ümit diyebiliriz. Piyasalara aşıladığı güven, CDS primindeki düşüş, döviz kurunu dizginlemesi gibi pek çok faktör var. Eğer Mehmet Şimşek bir gün ansızın görevden alınırsa tüm rüzgar tekrar tersine dönecek, aylardır yapılan ekonomik adımlar ve kazanılan güven boşa gidecektir.

İkinci olarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hakan Fidan'ın halk tarafından sevilmesi ve tecrübesi sayesinde bakanlık koltuğunda kalması bekleniyor.

Üçüncü olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin. Önceki bakanlar dönemindeki popülist uygulamalar MEB'de ağır bir enkaz bırakmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok güvendiği isimlerin başında gelen Bakan Tekin, bu enkazı kaldırabilecek, MEB'de köklü değişiklikler yapabilecek tek isim. Kamuoyu baskısından korkan önceki bakanlar hep kamuoyunu tatmin edecek açıklamalar yapıp, adımlar atmıştı.. Lakin bunun faturaları Bakan Tekin'e kesildi. Bakan Tekin'e öğretmen atamaları ve mülakatlar konusunda tepkiler olsa da bu konulardaki inisiyatif Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığında.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in de yerinin sağlam olduğu söyleniyor.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

14 Yorum