Öğretmenler bayram sonrasında 5 gün daha izin kullanacak: Bazı öğretmenlerde geçerli

Öğretmenler bayram sonrasında 5 gün daha izin kullanacak: Bazı öğretmenlerde geçerli

Türkçe dersi ortak sınavı 6. Sınıflara ülke geneli içerisinde yapıldı. Sınavın puanlanma şekli henüz yapılmadı. Süreç bayram sonrası açısından tamamlanması beklenmekteyken 6. Sınıflara uygulanmakta olan sınav iş gücü oluşturduğu için tatil planlandı.

Bakanlık İl Müdürlüğü koordinesinde kapsamında öğretmenler görevlendirildi. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü gereğince 27 Mart 2024 tarihi Çarşamba günü içerisinde ülke içinde yapılan ortak Türkçe dersi yazılı sınav içinde açık uçlu olan sorular da bulunuyordu. Bu kapsam içinde 6. Sınıf Türkçe dersi ortak olarak yapılan yazılı sınavlarına ait öğrenci kağıt puanlama sonra ülke genelinde ortak olacak şekilde planlandı.

Sınav okuma işlemi nasıl gerçekleşecek

Türkçe dersi kağıt okuma işlemleri ülke geneli içinde ortak olarak gerçekleşecektir. Ülke genelinde ortak sınavların sınav değerlendirme iş ve işlemleri açısından öğretmenlere görevlendirme gerçekleşti.

Söz konusu olan öğretmenler Türkçe öğretmenleri arasında seçildi. 15 Nisam ve 19 Nisan tarihleri arasında valilik olurunun da alınması ile görevlendirmeye gelen öğretmenler görevli olarak izinli sayılacaktırlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum