Promosyon isteyenlere PTT'den kötü haber: SGK dan yolculuk başlamadı

Promosyon isteyenlere PTT'den kötü haber: SGK dan yolculuk başlamadı

Bankalar arasında emekli promosyon yarışı meydana geldi. En yüksek promosyon veren bankalar emekliler tarafından sürekli olarak araştırılıyor. İşte detaylar...

Bu zamanda ekonomik zorluklar ile karşısında olan emekliler yeni gelir kaynağı araştırıyorlar. Bu durum özel bankaları ve kamu bankalarını emekli promosyonları konusunda harekete geçiriyor.

Kamu ve de özel olan bankalar arasında yaşanan rekabet durumu hız kesmeden devam ediyor. Özellikle maaşlarını banka üzerinden alanlar, hangi bankadan ne kadar promosyon verildiği araştırılıyor. Özellikle en yüksek veren promosyon merak ediliyor.

Bazı bankalar 18 bin Türk Lirasına kadar promosyon vaad ediyor

Emekli vatandaşlar promosyon fiyatlarını görünce sevinecekler. Bankalar emeklilere yönelik olarak verilen promosyon ödemelerini güncellediler. Yapılmakta olan güncellemeler ile beraber bazı bankalarda promosyon ödemelerini 18 bin Türk Lirası olduğunu açıkladı. Kamu bankalarında ise promosyon ödemeleri 12 bin Türk Lirasına kadar yükseldi. Bilinmiş olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu 19 özel ve devlet bankaları ile anlaşma gerçekleştirdi. Ancak PTT bu anlaşma içerisinde dahil değildi. Maaşlarını PTT üzerinden almakta olan emekliler bu sebepten dolayı değiştirmek durumunda kaldılar.

Emekli promosyonlarında yeni dönem gerçekleşti

Son olarak 2020 yılında güncellenmiş olan emekli promosyonlar ona ilişkin olarak yeni bir dönem gerçekleşiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bankalar ile yapmış olduğu anlaşma da, emekliler maaşlarını almış oldukları bankalarda promosyon alma hakkına sahiplerdi ya da banka değişikliği yapabiliyorlardı. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yaptığı anlaşmada PTT dahil edilmediğinden dolayı PTT üzerinden maaş alanlar promosyon alamadılar ve bu sebeple de banka sistemine geçmek durumunda kaldılar. Yüksek promosyon vermekte olan bankalar arasında pek çok seçenek bulunmaktaydı. Finansbank, Garanti, Akbank, Ziraat bankası, Vakıfbank, İş bankası, Denizbank, Yapıkredi bankası, Kuveyttürk bankası, Halkbank, İNG ve Fibabank gibi pek çok banka 3 sene boyunca maaş alma taahhüdü vermekte olan emeklilere maaş tutarına göte promosyon ödemesi yapıyor. Eğer promosyon süresi dolmuşta, istenilen bir bankaya başvuru gerçekleşecek emekli promosyon oranları öğrenilmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.