Sivri biber deyip geçmeyin, 1 tane yemek bile etkiliymiş!

Sivri biber deyip geçmeyin, 1 tane yemek bile etkiliymiş!

Sivri biber deyip geçmeyin, 1 tane yemek bile etkiliymiş!

C vitamini deposu sivri biber yeşil veya kırmızı renklerde olabilir. En fazla veccedil;iğ tveuuml;ketilen biber veccedil;eşitleri arasında yer alıyor. Sivri biber, yalnızca tadıyla değil sağlığa olan faydalarıyla da duyanları şaşırtıyor.

Yapılan araştırmalara gveouml;re sivri biber bazı bireylerin migren ataklarını azaltmada etkili bir rol oynuyor. İveccedil;erisinde bulunan kapsaisin maddesi, baş ağrısı ve migren ataklarını hafifletebilir. Yemeklerin yanında 1-2 tane sivri biber tveuuml;ketmek ağrılarınızı ortadan kaldırabilir.

Metabolizmayı artırdığı bilinen biberin iveccedil;indeki kapsaisin adlı bileşik, sivri biberlerin karakteristik acılığını oluşturan bir maddedir. Bu bileşik, metabolizmayı hızlandırabilir ve vveuuml;cut ısısını artırır. Kilo kontrolveuuml; sağlamak ve zayıflamak iveccedil;in etkili bir veccedil;veouml;zveuuml;m olabilir. Ancak aşırıya kaveccedil;mamak veouml;nemli.

Araştırmalar, kapsaisinin kan şekerini dveuuml;zenleyebileceğini ve insveuuml;lin duyarlılığını artırabileceğini veouml;ne sveuuml;rveuuml;yor. Bu durum diyabet riskini azaltmada etkili olacaktır. Gveuuml;nde 1 tane sivri biber tveuuml;ketimi sağlığı desteklemek iveccedil;in harika bir tercih olur.

Kapsaisin aynı zamanda kan damarlarını genişleterek kan akışını artırabilir. Bu durum da kan dolaşımını iyileştirerek kalp sağlığını destekleyebilir ve hipertansiyon riskini azaltabilir.

Faydalı bileşen kapsaisin, mide asidinin salgısını artırabilir. Bveouml;ylece hazımsızlık probleminin veouml;nveuuml;ne geveccedil;ilebilir. Sivri biber antibakteriyel veouml;zellikleri sayesinde midede gerveccedil;ekleşen problemlerin veccedil;oğunu hafifletebilir. ve özellikle veuuml;lser riskini azaltabilir.

Ancak sivri biber tveuuml;ketimi her birey iveccedil;in uygun olmayabilir. Hassas bir mide yapısı acı biber tveuuml;ketimi iveccedil;in uygun değildir. O nedenle tveuuml;ketmeden veouml;nce vveuuml;cudunuzda olabilecek etkilere gveouml;z atmakta fayda var.

Sivri biberin astım, bronşit ve sinveuuml;zit gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Doğal antibiyotik gveouml;revi veuuml;stlenen biber veccedil;eşidini sofralarınızdan eksik etmeyin. Bağışıklık sistemini gveuuml;veccedil;lendirerek hastalıklardan korunmanızı sağlayacaktır.

milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.