Bakan Yusuf Tekin, yıllardır beklenen müjdeyi verdi

Bakan Yusuf Tekin, yıllardır beklenen müjdeyi verdi

Bakan Yusuf Tekin, yıllardır beklenen müjdeyi verdi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün akşam çıktığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Burada öğretmenlere uzun yıllar beklenen müjdeyi verdi. Bakan Yusuf Tekin'in açıklamaları öğretmenlere ''ohh be'' dedirtti.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığında öğretmene şiddet mevzusu uzun yıllardır tartışılmakta. Veliler elini kolunu sallayarak okullara girebilmekte, öğretmenlere hakaret edip hatta bundan öte şiddet bile uygulayabilmekte. Bunun karşılığında ise ifadesi alındıktan sonra rahat rahat evine geri dönebilmekte.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında adım atmıştı. Buna göre İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından şiddete maruz kalan öğretmenlere hukuki destek verilmesi kararı alındı.

Öğretmene şiddetle ilgili adım bununla kalmayacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunda öğretmene şiddete yönelik maddeler de yer alacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün akşam çıkmış olduğu canlı yayında konu hakkında müjdeyi verdi.

Kamuoyunda pek ses getirmese de yıllardır görmezden gelinen bu sorun eğer kanunla birlikte çözüme kavuşursa gerçekten büyük bir adım olacak.

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum