Eğitim İş Sendikası’ndan yeni müfredata tepki yağdı! “Tekkede mürit mi yetiştiriyorsunuz?”

Eğitim İş Sendikası’ndan yeni müfredata tepki yağdı! “Tekkede mürit mi yetiştiriyorsunuz?”

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmış olan yeni müfredat programı 'Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli'ne Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay’ın tepki göstermesine neden oldu. Konunun detayları haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamış olduğu “Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli” müfredatının açıklanmasının ardından Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, yeni müfredata dair eleştirilerde bulundu. Öğrencilere bu müfredatla birlikte düşünmeyen, sorgulamayan ve itiraz etmeyen robot nesiller yetiştirilmek üzere plan yapıldığını iddia etti. Ayrıca, müfredatlarda bilimsel eğitime dair tüm detayların özenle ayıklandığını ifade eden Özbay, iktidarın yeni rejim ve 2023 vizyonunu dayatma hedefi olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada taslağın görüş ve önerilere açık olarak planlandığını aynı zamanda uzun bir çalışma sonucunda ortaya çıkan "Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli" adlı yeni müfredatın kamuoyunun ve eğitim paydaşlarının görüşlerine sunulduğunu ifade etti.

Yeni müfredatta Mustafa Kemal Atatürk’ün adı geçmiyor

MEB’in yapmış olduğu açıklama ile beraber, Eğitim Sen yazılı bir açıklama yaparken, Eğitim ve Bilim işgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Genel Başkanı Kadem Özbay da bazı ifadelerde bulundu.

Kadem, “İçerisinde çok şık ahlak erdem kâmil insan vurguları bulunuyor. Cumhuriyet karamı ise bir ya da iki kez geçiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün adı ise bu müfredat içerisinde hiç geçmiyor. Tekkede mürid mi yetiştiriyorsunuz? Yoksa çağın gereğinde öğrenci mi yetiştiriyorsunuz? Diye ifadelerde bulundu.

Devamında ise; “Bu müfredat bir parti programı olarak düzenlenmiştir. Cumhuriyet değerlerine uyan bir müfredat olarak hazırlanmış değildir. Maarif kelimesi de müfredatın ne olduğunu tam anlamıyla ifade ediyor. Çocuğun akademik gelişiminden yana olmamakla birlikte, ahlakını baskılayan bir nesil yetiştirilmek için baça gösteriliyor. Bilimsellik vurgusu yok denecek kadar az. Buradan soruyorum müfredatla mürid yetirilmesi mi amaçlanıyor?” diyerek yeni müfredata ilişkin bazı eleştirilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum