En düşük öğretmen maaşı 54.700,32 TL..

En düşük öğretmen maaşı 54.700,32 TL..

En düşük öğretmen maaşı 54.700,32 TL..

Kamuda en düşük maaş alan memurlar arasında öğretmenler yer almakta. Her ne kadar öğretmenleri tatil süreleri dillendirilse de, mesai saatleri dışındaki çalışmalar, mobingler, sözleşmeli öğretmenlik, aile birliği verilmemesi, mesai başına açık ara en çok emek harcanan, köy okulları vb pek çok unsuru ele aldığımızda en zor mesleklerden biri olarak gösteriliyor.

Tüm bunları kenara bıraksak bile geleceğimizin teminatı çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenlerimizin geçim sıkıntısı yaşaması ne kadar doğru?

Cebini ve borçlarını düşünen, kendini geliştirmeye fırsat bulamayan, gezemeyen, okuyamayan tek derdi bir şekilde bir şeylere yatırım yapıp ya da ek iş arayıp elini rahatlatmak olan öğretmenler çocuklarımıza nasıl konsantre olabilir?

Türk iş yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre Mart yoksulluk sınırı 54.700,32 TL olarak gerçekleşti. Bu rakam ay geçtikçe daha da yükselmekte.

Yoksulluk sınırı, yeterli hayat standardında yaşayabilmek için gerekli olan minimum gelir miktarıdır.

Dolayısıyla öğretmenlerimize bu rakamı bile fazla görmemeliyiz.

Bu minvalde en düşük öğretmen maaşı 54 bin 700 TL seviyesine çekilmeli, öğretmenlerimizin refahı arttırılmalı.

Öğretmenlere itibardan bahsediyoruz lakin kamuda en düşük maaş alan memurlar öğretmenler oluyor.

İlk olarak maaşlardan başlanmalı. Böylece üniversitede başarılı öğrenciler daha çok para kazandıracak meslekler yerine öğretmenliği seçebilir, öğretmenlerin niteliğini arttırabiliriz.

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

27 Yorum