Milli eğitim bakanlığından! Lisede son sınıfta görülen matematik dersi kaldırılıyor…

Milli eğitim bakanlığından! Lisede son sınıfta görülen matematik dersi kaldırılıyor…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin, velilerin ve sınıf müdürlerinin görüşlerini toplamak amacıyla yüzyılın eğitim modelinin yeni programının taslağını yayınladı.

En dikkat çekici konu ise 12. sınıfta görülen matematik konularıydı. Bakanlık 12.sınıfta görülen bazı matematik konularını sınıf öğretiminden çıkaracak...

Milli eğitim bakanlığı lisede son sınıfta görülen matematik dersine ilişkin, bazı konuları kaldırıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim ve öğretimin yeni hayatında değişiklikler yaptı. Türkiye, Eğitim Modeli" başlıklı yeni bir program taslağı yayınladı. Eğitim uzmanı Adil Kurt tgrthaber.com.tr'ye yeni program projesini anlattı.

Kurt, modelinin yeni projesinin en dikkat çekici konusunun, 12. sınıf öğrencilerinin öğrenmelerini temel alacak olacak bu yeni müfredat projesinin matematik dersi olduğuna dikkat çekti. Sınıfta görülen bazı matematik dersi konuları silinmiştir. Bazı konuların öğrenme sırası değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, bunun öğrencilerin öğrenme yaşına göre belirleneceğini vurguladı.

Kurt, silinenlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Öğrencinin algoritiği etkinleştirebilmesi için gerekli altyapıya sahip olması gerekir. Yeni taslak programda öğrenme ve bilgilendirme bir öncelik haline geldi. Öğrencilerin bu bilgileri öğrenebilmesi için program öğretmenlerinin bu konuda yetkin ve eğitimli olması gerekmektedir. Ancak yapay zeka konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Ayrıca bazı konular programdan çıkarılmıştır.

Örneğin kümeler konusunu mantıktan çıkardıktan sonra sayılarında kümeleri ve mantığı kullanmıştır. Yani konuların sırası değiştirilmiş ve konular kaldırılmıştır. Bunlar arasında 12. Sınıfta Derste görülen konunun tamamı yer almaktadır. İntegral 12. "Sınıftaki matematik derslerine katılmayacağım." Programlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olmasına rağmen öğrencilerin seviyelerini ve becerilerini arttırmayı amaçlamaktaydı.

Bakanlık, bazı konuların öğrencilerin öğrenme çağında olmadığını, bazı konuların öğrenilme sırasının hatalı olduğunu bildirdi. Bu konuda hazırlanan projede 2024-2025 eğitim-öğretim yılında veli, öğrenci ve eğitimcilerin görüşleri dikkate alınarak değişiklikler yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum