Resmi Gazetede Yayınlandı! MEB Eğitim Merkezleri Kuracak

Resmi Gazetede Yayınlandı! MEB Eğitim Merkezleri Kuracak

Resmi Gazetede Yayınlandı! MEB geçici tarım işçilerinin eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi için Eğitim Merkezleri kuracak.

Çalışma amacıyla farklı illere geçici süreliğine giden mevsimlik tarım işçileriyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni bir genelge Resmi Gazetede yayınlandı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı mevsimlik tarım işçilerinin zorunlu eğitim çağında olup eğitim görmesi gereken çocuklarına yönelik çeşitli eğitim faaliyetlerinde bulunacak. En dikkat çeken başlık ise Eğitim Merkezleri oldu. Genelgede yer alan bazı maddeler şu şekilde;

"İl Milli Eğitim Müdürlüklerince geçici yerleşim alanlarında eğitim ve sosyal faaliyetler için oluşturulan merkezin, öncelikle çocuklar için etkin bir eğitim merkezi olarak kullanılması sağlanacaktır."

"İl Milli Eğitim Müdürlüklerince mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının daimi ikametgahlarındaki okullarına döndüklerinde öğrenme kayıplarına yönelik telafi/ yerleştirme eğitimleri yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.