Öğretmen atamalarında son durum ne? Detaylı haber..

Öğretmen atamalarında son durum ne? Detaylı haber..

Öğretmen atamalarında son durum ne? Detaylı haber..

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER 2024 Kpss'ye kısa süre kalmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığında hala öğretmen atama sayısı açıklanmış değil. Atama bekleyen öğretmenlerimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek kadro müjdesini bekliyorlar.

Peki öğretmen atamaları hala neden açıklanmadı? İşte detaylar..

Bilindiği üzere Aralık ayı bütçe görüşmelerinde Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı için sadece 10 bin kadro ayırmıştı. Dolayısıyla bunu MEB kabul edemezdi. Daha sonra Maliye Bakanlığı en yüksek sayıyı MEB'e vereceğiz dese de verilen sözler tutulmadı.

Öğretmen atamaları için kabine toplantılar beklendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise daha yüksek sayıda atama almak için girişimlerini sürdürdü.

Geldiğimiz noktada Maliye Bakanlığı'nın teklifini arttırdığı söyleniyor.

Öğretmen atamalarının geçtiğimiz kabine toplantısında açıklanması beklense de Mehmet Şimşek'in ABD'ye gitmesi ve kabineye katılmaması üzerine öğretmen atamaları konusu netleştirilemedi.

Mehmet Şimşek'in ABD dönüşü Bakan Yusuf Tekin ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşme sonrası kadro sayısı neticelendirilirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayıyı açıklayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum