Tapusu olana düzenli ödeme yapılacak… 81 ilde arsası olanlar dikkat!

Tapusu olana düzenli ödeme yapılacak… 81 ilde arsası olanlar dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapmış olduğu yeni planlama arazi sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Kullanılmayan araziler için düzenli olarak ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, geliştirilebilir fakat henüz kullanım alanı olmayan arazi sahibi olan kişilere arazi kiralama hedefi koydu. Tarımsal üretim için arazi kiralamayı da içermekte olan bu uygulama ile fayda ağlamak isteyen tüm bireylere düzenli şekilde ödeme yapılacak. Kullanılmayan araziler Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yönetilen bir sistemle tarıma kazandırılma hedefi ile bu şekilde bir proje geliştirildi.

Bu ödemeyi kimler alacak?

Açıklamanın devamında, tarım arazisine sahip olan fakat henüz kullanımı olmayan mal sahiplerinin de bu uygulamadan yararlanabileceği açıklamış oldu. Bu araziler çiftçilik yapmak isteyen kişilere kiralanacak ve arazi sahiplerine düzenli olarak kullanım nedeni ile ödemeler yapılarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yönetilmesi planlanmaktadır.

Bu sistem nasıl planlandı?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni olarak kurduğu bu proje kapsamında, kullanılmayan arazilerin kiraya verilmesi ve tarımsal üretime başlamak isteyen vatandaşın ise o araziyi kiralayarak üretime başlamasına olanak sağlanması şeklinde hedefe alınmıştır. Kiralama süreci Bakanlık tarafından yürütülecek ve aynı zamanda ev sahibi ile kiracı arasında doğrudan ilişki kurulması gerekmeyecektir.

Arazisi olana her ay düzenli ödeme!

Tapu sahibi olan kişiler Tarım ve Orman Bakanlığı ile sözleşme imzalamasının ardından aylık düzenli ödeme alacak. Bu ödemeler belirlenen tarihte ve gecikme olmadan yapılacaktır. Ödemeler hak sahibinin belirttiği banka hesabına yatırılmış olacak.

Ödenecek tutarın belirlenmesi, arazinin büyüklüğüne ve kullanılacağı tarımsal üretimin türüne bağlı olarak netleşecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı ayrıca, arazinin piyasa fiyatı ve metrekare başına kira bedelini dikkate almasının ardından ödeme yaparak arazi sahipleri için ek gelir sağlayacaktır. Yeni uygulama ile, tapulu vatandaşların kullanılmayan arazileri değerlendirerek tarımsal üretime destek vererek ek gelir elde etmelerine olanak sağlayacak. Bu proje ülke ekonomisine ciddi anlamda destek sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum