MEB, Ders süresini kısaltan İllerden bu kararlarından vazgeçmesini istedi

MEB, Ders süresini kısaltan İllerden bu kararlarından vazgeçmesini istedi

MEB, Ders süresini kısaltan İllerden bu kararlarından vazgeçmesini istedi

Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte bir çok ilde okul önünde ve okul içinde yaşanan kalabalık görüntülerin yansımasından sonra ders süreleri Okul giriş çıkışlarında öğrenci-veli yoğunluğunun azaltılması ve sosyal mesafe sağlanması ders aralarında temizlik ve hijyen şartlarının iyileştirilmesi amacıyla uygulanması yönünde il milli eğitim müdürlükleri ders süreleri noktasında Mersin,Bursa,Hatay,Diyarbakır,Kırıkkale İl müdürlükleri ders süresini 40 dakikadan 30 dakikaya çekilmesine dair valilik onayı almıştı. Ders süresini kısaltan İller haberimizde ayrıntıları bulabilirsiniz.

Bu kararlar sonrası bir çok il müdürlüğünün de aynı şekilde ders sürelerini 30 dakikaya çekilmesi yönünde onayları alması bekleniyordu.

Bu gelişmeler yaşanırken Milli Eğitim Bakanlığı ders süresini 40 dakikadan ,30 dakikaya çeken il müdürlüklerinden bu kararları iptal edilmesini istedi ve bundan ötürü il müdürlükleri ders süresini yeniden 40 dakikaya çekti.

Konu hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışacağız.

Konu il ilgili görüşlerinizi bize aşağıdaki instagram paylaşımımız altında yapabilirsiniz.

MEB PERSONEL İNSTAGRAM HESABINI TAKİP ETMEK İÇİN Tıklayınız .

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.