40 milyon liralık destek ödemesi! Tarım Müdürlüğü’nden çiftçilere destek

40 milyon liralık destek ödemesi! Tarım Müdürlüğü’nden çiftçilere destek

Nisan ayı devam ederken Tarım ve Orman Müdürlükleri’nin çiftçilere özel olarak planladığı destekler araştırılmaya devam ediyor. Yapılan desteklerin detaylarına dair bilgiler sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapmış olduğu desteklerden ikincisi Nisan ayı içerisinde bu hafta Cuma günü itibarıyla çiftçilerin hesaplarına ulaşmış oldu. 9 ayrı alt başlık ile yapılan bu ödemelerde destek ödemelerinin yapılmasının ardından, bakanlığa ait olan resmi siteler e sosyal medya hesapları üzerinden ödeme yapılan desteklere ilişkin açıklamalar yapıldı.

Farklı şehirlerde ikamet etmekte olan çiftçiler Bakanlıların yaptığı ödemelere ilişkin araştırmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Müdürlükleri yapmış oldukları ödemeler hakkında bilgilendirme yayınlıyor. Nisan ayı içerisinde yapmış oldukları ikinci ödemeyi bu hafta Cuma günü itibarı ile çiftçilerin hesaplarına yatırmış bulunuyorlar.

2024 Nisan ayı çiftçi destekleri

9 ayrı alt başlık üzere yapılan bu ödemelerde toplamda 694.461.000 TL tutarında gerçekleşen ödeme Nisan ayı içerisinde ikinci defa bu hafta Cuma günü çiftçilerin hesaplarına geçmiş bulunuyor. Bu aşamada farklı illerde yaşayan çiftçiler ödemelere ilişkin araştırmalarına devam ediyor.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklama ile hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamından tam olarak 40 Milyon lira hesaplara aktarılmış oldu. Bu yapılan desteğin ardından Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Hububat- Baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında şehrimizde ikamet eden üreticilerin hesaplarına 40 milyon lira aktarım yapılacaktır. Hayırlı ve Bereketli olsun…” açıklaması yapıldı.

Tarımsal destekler devam edecek

2024 yılı Nisan ayı içerisinde yapılan bu destekler yılın geri kalanında devam edecek mi sorularına yanıt arayan çiftçiler araştırmalarını sürdürüyor. Nisan ayı içerisinde önceki aylarda da olduğu gibi destek ödemeleri Cuma günü veriliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.