Aile Bakanlığı’ndan 5 bin TL bayram yardımı geliyor… Başvurular için acele edin!

Aile Bakanlığı’ndan 5 bin TL bayram yardımı geliyor… Başvurular için acele edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, ihtiyaç sahiplerine yapmış olduğu sosyal destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de 25 yaş altı gençler için bir destek ödemesi geliyor. Ayrıntılar haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan, ailesinin yaşadığı yerde değil de farklı bir şehirde eğitim öğren öğrenciler için ulaşım desteği ödemesi geliyor. Devletin sağlamış olduğu desteklerle birlikte belediye destekleri de ödenmeye devam ediyor. Öğrenciler bağlı bulundukları belediyeye başvurması halinde bu desteklerden fayda sağlayabiliyor. Ailesinin yaşadığı yerden daha uzakta farklı bir şehirde eğitim gören öğrenciler için yılda iki gidiş ve iki dönüş olmak üzere toplam dört defa için ulaşım desteği ödemesi veriliyor.

25 yaş altı öğrenciler faydalanabilecek!

Bu destek ödemesinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından dar gelirli olduğu tespit edilen ve kabul edilen ve sosyal desteklerden fayda sağlayan hanelerin çocukları alabilmekte. Aynı zamanda farklı bir ilde eğitim gören 25 yaş altı tüm öğrenciler bu destekten yararlanabilecek. Seyahat başına bu yıl yapılan hesaplamalar ile birlikte 1.250 lira destek verileceği açıklandı. Hak sahibi öğrenciler yıl içerisinde 4 defa gidiş dönüş olmak üzere en fazla 5 bin lira ulaşım desteği alacak.

Öğrenciler destek ödemesine nasıl başvuracak?

Sosyal destek alan ailenin yaşadığı şehirdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan müracaatlarla birlikte öğrenci belgesiyle beraber seyahat biletini beyan etmesi gerekecek. Müracaatı farklı bir şehirde ikamet eden öğrencinin ebeveyni de yapabilecek. Başvuru yapıldıktan sonra genel olarak 15 gün içinde sonuç alınabilecek. Yol yardımı sorgulama işlemlerine e-devlet üzerinden ulaşmak mümkün.

Ödemeden hak sahibi çıkılması durumunda ise kimlik belgesi ile birlikte öğrenci PTT şubesine giderek destek ödemesini alabilecek. Öte yandan e-devlet üzerinden yapılan işlem sayesinde hesabıma aktar butonu ile verilen IBAN'a paranın geçmesi kolaylığı da sağlanacak. En fazla destek tutarı 1250 TL olarak belirlenmiştir.