Devlet destekleri 10 Nisan’dan önce hesaplara geçecek! Merak edilen sosyal destek ödemeleri…

Devlet destekleri 10 Nisan’dan önce hesaplara geçecek! Merak edilen sosyal destek ödemeleri…

Ramazan Bayramı öncesinde bakanlığın yapacağı sosyal destek ödemelerine ilişkin bilgiler netleşmeye başladı. Destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

Ramazan Bayramı’na çok kısa bir zaman kala SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilerine bayram ikramiyesi olan 3.000 TL’lik ödemeler Bakanlık tarafından yapıldı. Bunun yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal destek ödemelerinden fayda sağlayan vatandaşlar da ödemelerin yapılacağı tarihe ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca verilen destek ödemelerinin Nisan ayı süresince hesaplara geçeceği tarihe ilişkin detaylar netlik kazandı.

Nisan ayı sosyal destek ödemeleri 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nisan ayı içerisinde öncelikle 850 TL tutarındaki aile destek ödemelerini ülke genelinde hak sahibi olan vatandaşlara ilettiği biliniyor. Ailede kişi başına düşen aylık gelir hesaplamasına göre bu ödemeleri 850 Türk lirasından 1250 Türk lirasında kadar artış gösterebilmekte.

Bu ödemelerin ardından yaklaşık olarak 4.8 Milyar TL tutarında olan yaşlı bakım ödemeleri de hak sahibi olan vatandaşlara 7608 TL olarak iletilmiş oldu. Söz konusu destek ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan hemen önce verilmiş olması vatandaşları açısından avantajlı bir durum oldu. Erken ödeme tarihleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal medya hesapları ve resmî web sitesi üzerinden vatandaşlara duyuruldu.

SED ödemeleri ne zaman yapılacak?

Bakanlık tarafından aile destek paketi, engelli aylığı ve yaşlı bakım aylığı ödemeleri Ramazan Bayramı öncesinde hak sahibi olan vatandaşlara iletilmiş oldu. Bunun yanı sıra Çarşamba günü başlayacak bayram ile birlikte sosyal ve ekonomik destek ödemesine ilişkin araştırmalar sürüyor.

Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri kapsamında dar gelirli ailelerde eğitimine devam eden öğrencilerin desteklenmesi adına Bakanlık tarafından destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu ödemenin 15 Nisan- 20 Nisan tarihleri arasında 5.330 TL olarak hak sahibi vatandaşlara iletilmesi bekleniyor.