Emeklilere yeni bayram ödemesi: Başvuru yapanların hesabına 10 100 Türk Lirası ödenecek

Emeklilere yeni bayram ödemesi: Başvuru yapanların hesabına 10 100 Türk Lirası ödenecek

Ekonomik zorluklar yaşamakta olan emekli vatandaşlara yeni haber geldi. Emeklilere yönelik olarak 10 100 Türk Lirası ek ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde atılan imzalar ile birlikte BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığından emekli olan kişilere bayram öncesinde 10 100 Türk Lirası ödeneceği duyuruldu.

Yeni ödemeler ne zaman gerçekleşecek

Emeklilere yönelik olarak gerçekleşen bu büyük ödeme 1, 2, 5, 7 ve 9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması planlanıyor. Bu ek ödemeler yanında aynı zamanda Temmuz ayı içerisinde beklentiler de yüzde 30 civarında yapılacak.

Mali problem yaşamakta olan emekliler açısından müjdeli bir haber bulunuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onaylamış olduğu karar ile Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı içinden maaş almakta olan emeklilere bayram öncesinde 10.100 Türk Lirası ek ödeme gerçekleşecek.

Bu önemli olarak yapılan destek ödemeleri Nisan ayının 1, 2, 5, 7 ve 9 tarihleri kapsamında emeklilerin banka hesaplarına aktarılacak. Ayrıca Temmuz ayı içerisinde emekli maaşlarında yüzde 30 oranında bir artış yaşanması bekleniyor.