Emekliye 20.000 TL nakit fırsatı! Ara zam beklentisi karşılanmayınca gözler yeni zamlarda…

Emekliye 20.000 TL nakit fırsatı! Ara zam beklentisi karşılanmayınca gözler yeni zamlarda…

Türkiye'de maaş beklentisi hala karşılanmayan emeklileri bu sefer sevindiren bir gelişme yaşandı. Yapılan duyuru ile 20.000 TL ödeme yapılacağı haberi verildi. Ara zam bekleyen emekliye yeni müjdeler kapıda… İşte detaylar…

Emeklilerin maaşlarındaki artış yeterli olmayınca ara zam beklentisi oluşmuştu. Fakat bu beklenti de hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Ardından emekliler yeni zam dönemini beklemeye başladılar. Bununla birlikte bankalar arasında oluşan emekli promosyon yarışı da her geçen gün artışa geçiyor. Kamu bankalarından maaşını taşıyanlara özel emekliye promosyon ücreti en son 12 bin Türk Lirası'na kadar çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel bankalara yaptığı çağrının ardından, emekli promosyon rakamları yükselmeye devam etti.

Banka promosyonlarından müjdeli haber!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun çeşitli bankalar ile imzaladığı protokollerin ardından emekli promosyonları maaş miktarına göre 18 bin 500 Türk Lirası'na kadar artış gösterdi. Emekliler, her üç yılda bir yenilenerek verilen promosyonlardan yararlanmak için hangi adımları izlemeleri gerektiği hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca hangi bankanın ne kadar promosyon verdiği de detaylı şekilde öğrenildi.

Milyonlarca emeklinin, heyecanla beklediği banka promosyon ödemelerine ilişkin sonunda müjdeli haberi geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile birlikte bankalar arasında ödemelerde gittikçe artan rekabet hız kesmeden devam ediyor.

Bu yıl emekli promosyon ödemeleri artışa geçti!

Geçtiğimiz sene 5 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında değişiklik gösteren emekli promosyon ödemeleri, bu sene ciddi bir artış göstererek neredeyse 18 bin 500 Türk Lirası'na kadar arttığı görüldü. Yeni emekli olanlar ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile emekli olan vatandaşlar da bu emekli maaş promosyonunu alabilecek. Bu aşamada emekliler, banka değişikliği yapmak için artık şubeye gitmek zorunda kalmayacak. İşlemleri kolaylıkla e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca banka taşıma işlemine mobil bankacılık uygulamaları üzerinden ulaşmak da artık çok kolay. Bu yıl içerisinde emeklilere sunulan banka promosyon ödemelerindeki artış, emeklilerin ekonomik beklentisini karşılayacak büyük bir fırsat sunuyor.