KPSS yaklaşıyor… Sınav hangi tarihte yapılacak? Başvuru tarihleri neler?

KPSS yaklaşıyor… Sınav hangi tarihte yapılacak? Başvuru tarihleri neler?

Kamu Personel Seçme Sınavına girecek adaylar sınavın detaylarına ilişkin araştırmalarını sürdürüyor. Binlerce aday Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) gerçekleşeceği tarihleri merak ediyor. Detaylar haberimizde…

KPSS oturumları hakkında merak edilen güncel bilgiler için tüm tarihleri haberimizde derledik. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı için tüm adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. KPSS'nin ön lisans ve ortaöğretim için olan oturumları iki yıl arayla düzenlenirken lisans mezunları için olan oturumları ise her yıl gerçekleştiriliyor. Sınava katılım sağlayacak adayların merak ettiği sorular "KPSS ne zaman, ÖSYM sınav takvimi açıklandı mı?" şeklinde akıllarda soru işareti olarak duruyor.

KPSS 2024 ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS Ortaöğretim sınavı için başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurusunu 18 Temmuz – 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapacaklar. 15 Eylül 2024 tarihinde yapılması beklenen sınavın sonuçları ise 4 Ekim 2024’te adaylarla paylaşılacak.

KPSS 2024 ön lisans için başvurular hangi tarihte?

KPSS Ön lisans sınavına girmek isteyen adaylar için başvurular 13 Haziran – 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınav, 1 Eylül 2024 tarihinde yapılırken bu sınava ilişkin sonuçlar 20 Eylül’de adaylara ilan edilecek.

2024 KPSS lisans sınavı hakkında merak edilenler…

2024 KPSS Lisans Sınavı için başvuruda bulunacak milyonlarca 3 Mayıs – 15 Mayıs 2024 tarihlerini kaçırmamalı. Başvurular bu tarihler arasında yapılacak. Ayrıca Genel Yetenek- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavı 14 Temmuz’da planlanıyor. Alan Bilgisi 1. Gün sınavları 20 Temmuz’da, Alan Bilgisi 2. Gün sınavları 21 Temmuz’da gerçekleşirken bir diğer alan olan ÖABT ise 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak.

KPSS DHBT başvuruları hangi tarihte?

2024 DHBT sınavı için başvurular ise 9 Ağustos – 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılmış olacak ve bu alanın sınavı 22 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Son olarak DHBT sınavının sonuçları ise 16 Ekim’de adaylarla paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.