Yapay zeka bu defa hastanede! Hastaneye gitmeden tedaviyi mümkün kılacak..

Yapay zeka bu defa hastanede! Hastaneye gitmeden tedaviyi mümkün kılacak..

Hemen hemen her alanda kullanılarak birçok kolaylık sağlayan yapay zeka bu defa hastanede kullanılarak, hastaneye gitmeden tedaviyi mümkün kılması planlanırken, yapay zekanın sağlık sektörüne ve hastalara faydasıyla ilgili bilgilerin detayları...

Yapay zeka hastalıkların erken teşhisinde büyük rol oynuyor!

Son zamanlarda, yapay zeka, büyük veri analizi gibi teknolojik gelişmeler sunarak, birçok fayda sağlamaya devam ederken, hastalıkların erken teşhisinde büyük tedavi planlaması ve sağlık hizmetlerinin daha etkili şekilde sunulması gibi alanlarda fayda sağlıyor.

Yapay zeka destekli teşhis sistemleri dahlinde, geniş veri setlerini hızlı bir şekilde analiz ederek, teşhis sürecini hızlandırarak, daha doğru sonuçlar elde edilmesini sağlarken, teşhis ve tedavinin dışında, sağlık hizmetlerinin daha verimli yönetilmesi ve hasta bakımının iyileştirilmesi kullanılmakta.

Prof. Dr. Vedat Göral yapay zeka ile ilgili açıklama yaptı!

Büyük veri analizi gibi teknolojik gelişmeler takip ederek, hastalıkların erken teşhisi sağlan yapay zeka ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Vedat Göral, dünya genelinde 200’den fazla hastanede yapay zeka sistemlerinin aktif olarak kullanıldığına dikkat çekerek, yapay zekanın sağlık sektörüne ve hastalara faydasını açıklayarak, konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Yapay zekanın kanser lezyonlarının tespiti ve tanımlanmasında da kullanıldığına dikkat çeken Göral, özellikle, erken kanser tanısında, kanser taramasında, ilaçların etkinliğinde ve aynı zamanda da takipte, yapay zeka son derece güvenilir bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Yapay zekanın, kalın bağırsak kanseri, kolon polip taramalarında da çok faydalı olduğunun altını çizen Göral, yapay zeka sayesinde kolonoskopide gözden kaçan küçük poliplerin yakalanmasında çok başarı elde ettiklerini belirterek, “Bu sistem sayesinde, kolonoskopide, atlanan polip varsa, sinyal vererek gözden kaçan küçük polipi bildiriyor. Bu durumda da, poliplerin tanısı daha sağlam oluyor.” Dedi.

Tüm bunlar dışında, yapay zekanın, insan gözünün fark etmekte zorlandığı lezyonları bile otomatik olarak algılayarak, hekimi uyardığını dile getiren Göral, “Hekimin yorgun olması yahut dikkatinin dağılması kimi zaman tanıyı etkileyebiliyor. Bu aşamada, yapay zeka bu faktörlerden etkilemeden, kesin ve net sonuçlar veriyor. Şuan için, tamamen hekimin yerini almak yerine hekimin iş yükünü azaltmakta” diyerek konu ile ilgili açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.