Bakan Tekin karar verecek: Makamdan güç alanlar mı makama güç verenler mi?

Bakan Tekin karar verecek: Makamdan güç alanlar mı makama güç verenler mi?

Bakan Tekin karar verecek: Makamdan güç alanlar mı makama güç verenler mi?

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER 31 Mart seçimleri Ak Parti için büyük bir hezimet oldu. Emekli maaşları, öğretmen atamaları, hayat pahalılığı derken yerel seçimlerde Ak Parti'ye gönül veren vatandaşların büyük çoğunluğu sandığa gitmedi. Burada hükümete bir mesaj verildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza olan güvenlerini sergileyen vatandaşlar, yerel seçimlerde Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan'a bir mesaj verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de hayat pahalılığı olmasına rağmen Ak Parti oy oranını büyük oranda korumuştu. Lakin yerel seçimleri vatandaşlar önemsemedi. Peki bunun sebebi sadece pahalılık mı? Yoksa başka sebepler de mi var?

Emekli maaşları ve vatandaşların talepleri tabi ki önemli. Lakin bir o kadar da önemli olan bir şey daha var ki yerel yönetimler.

Ak Parti teşkilatlarının bazı illerde zayıf olduğu bilinen bir gerçek. Bazı adayların güçsüz olmalarının yanı sıra Ak Parti referansıyla atanan bazı yöneticilerin bir birleri arasındaki çatışma ve çekişmeler de sandığa olumsuz yansıyor.

Tabi ki herkes kendi yönetimini eleştirmeli hatta kendisini bile eleştirmeli. Bunu Ak Parti'ye gönül verenler için söylüyoruz.

Lakin mebpersonel.com olarak bizim eleştiri getirmemiz gereken nokta tabi ki Milli Eğitim.

Yerelde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde bazı İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları güçlerini makamdan alıyor, makama güç vermiyor. Öğretmenlerin sorunları görmezden geliniyor, sahayla diyaloglar zayıf kalıyor. Nasılsa arkamda birileri var diyerek gücünü seçmenlerden değil güç odaklarından alıyorlar. Hal böyle olunca da güç odaklarıyla olan iletişimlerini güçlü tutanlar koltukta kalıyor, eğitimle ilgilenenler değil.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in önümüzdeki günlerde bu konu hakkında talimat vereceği biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adımıyla başlayacak değişimin ardından Milli Eğitim Bakanlığında da girişimler başlayacak.

Lakin burada Bakan Yusuf Tekin'in vereceği karar çok önemli. Eğer değişim belli bir kesimde yapılacaksa yine arkasına birilerini almış, makama güç veren değil makamdan güç alanlar koltukta kalacak. Burada şöyle bir yol izlenmesini öneriyoruz. Son 1 yılda veya daha kısa süre içerisinde ataması yapılan yöneticiler hariç tüm yöneticiler görevden alınmalı. Lakin bunların kalbi kırılmamalı. Bu kişilerin de ellerinden tutularak yine millete hizmet edebilecekleri bir pozisyona getirilmeliler.

Yine eğer değişim kuralı belli başlı kişiler için uygulanırsa bu da yine var olan yöneticilerde küslüğe yol açar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nasıl kabineyi sıfırlayıp eski kabinedeki bakanları milletvekili yaptıysa aynı strateji Milli Eğitim Bakanlığında da uygulanmalıdır.

Tüm yöneticilerin görevden alınmasının faydaları neler olacak?

Yıllarca yöneticilik yapmış, tabiri caizse yıpranmış kişilerin yerine daha motive, kendini kanıtlamak isteyen kişilere yol açılacaktır. Bilindiği üzere genelde yöneticilikte yeni kişilerin gelmesi yerine var olan kişilerin yer değiştirmeleri sağlanır. Hep aynı kişiler farklı pozisyon ve ilçelerde görev yaparlar. Bu da yönetici olmak isteyen kişilerde küslüğe yol açar. Böylece teşkilatlara olan bağ ve güven azalır. Bu da teşkilatların zayıflamasına yol açar.

Milli Eğitim Bakanlığında değişimin yaşanacağı kesin. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bunu zaten çok önceden düşündüğü biliniyor. Cesur ve doğru adımlarıyla ön plana çıkan Bakan Tekin, eğer bunu başarırsa gerçekten yerinde bir adım atmış olacak. Ki bunu yapabilecek tek isim de Yusuf Tekin'dir.

Milli Eğitim Bakanlığında İlçe Müdürleri ve İl Müdür Yardımcılarında nasıl bir değişim yaşanacak? Makamdan güç alanlar mı yoksa makama güç verenler mi koltuğa oturacak. Hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum