KDK'den Milli Eğitim Bakanlığında ders süreleriyle ilgili karar

KDK'den Milli Eğitim Bakanlığında ders süreleriyle ilgili karar

KDK'den Milli Eğitim Bakanlığında ders süreleriyle ilgili karar

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Diyarbakır'da bir lisede velinin başvurusu üzerine, sürekli hale gelmiş blok ders uygulamasının öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu uygulamaya son verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğine tavsiye kararında bulundu.

Diyarbakır'da bir lise öğrencisinin velisi, mevcut 80 dakikalık blok derslerin öğrencileri yorduğunu ve eğitimin kalitesini düşürdüğünü belirterek, bu duruma itiraz etti. Veli, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışının benimsenmesi gerektiğini savunarak, 40 dakikalık dersler ve 15 dakikalık teneffüslerin öğrenciler için daha faydalı olacağını vurguladı. İlgili kurumlar tarafından talebin karşılanmaması üzerine KDK'ye başvuruda bulundu.

KDK'nın Tavsiye Kararı

KDK, yapılan başvuruyu değerlendirerek, blok ders uygulamasının öğrenci merkezli aktif öğrenme anlayışına uygun olmadığını belirtti. Kurum, bu uygulamanın eğitimde verimliliği düşürdüğünü ve öğrencilerin dikkatini toplamalarını zorlaştırdığını ifade etti. Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'ne, blok derslerin öğrencilerin lehine olacak şekilde düzenlenmesi için tavsiye kararında bulundu.

KDK'nin kararında, eğitim-öğretim faaliyetlerinin öğrenci odaklı bir bakış açısıyla yürütülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Öğrencilerin derslerden maksimum verim alabilmesi için, dikkatlerini toplamalarını sağlayacak ve aktif öğrenmeyi teşvik edecek bir programın hayata geçirilmesinin önemi üzerinde duruldu. Bu kapsamda, blok derslerin istisnai durumlarda uygulanması ve eğitimin genelinde öğrenci merkezli bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum