Olası Kabine Değişikliğinde Yusuf Tekin Görevden Alınır Mı? MEB'de 2.Mahmut Dönemi Yaşanır Mı?

Olası Kabine Değişikliğinde Yusuf Tekin Görevden Alınır Mı? MEB'de 2.Mahmut Dönemi Yaşanır Mı?

Olası Kabine Değişikliğinde Yusuf Tekin Görevden Alınır Mı? MEB'de 2.Mahmut Dönemi Yaşanır Mı?

Mebpersonel.org-Özel Haber Serkan Delgeç - 31 Mart Yerel Seçimleri Sonuçları ile birlikte kamuoyunda Kabine Değişikliği olacağı yönünde bir beklenti oluştu. Gerek Sosyal medya gerekse yazılı basında olası bir değişiklikte hangi Bakanların görevden alınacağına dair kulis bilgileri ile birlikte isimler gündeme geldi.

Dün Mebpersonel X Hesabımızda Eski Bakan Mahmut Özer'in "Ordu Büyükşehir Belediyesini ben kazandım dediği" iddia edildiğini ve bunun üzerinden yeniden Milli Eğitim Bakanlığına hazırlandığını ve Kasım 2022 yılına ait bir haberi yeniden X Hesabında paylaşması bunun en güzel kanıtı olduğunu ifade etmiştik.

MEB'de 2.Mahmut Özer Dönemi Yaşanır Mı?

Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz ki olası bir Kabine Değişikliğinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görevden alınmasının gündemde olmadığını kesin bir şekilde ifade edebiliriz.

MEB'de yanlışlıklar yok mu? Bir çok yanlışlık var .

Özelikle Öğretmen ataması konusu mali bütçe ile ilgili bir konu olduğu için atama sayısı konusunda tüm sorumluluk Bakana ait değildir çünkü hangi Bakan istemiz ki kendi döneminde en yüksek atama sayısını almayı? Bakan Yusuf Tekin Mülakat konusunda geri adım atıp atamaların Mülakat ile yapılmayacağını açık bir şekilde ifade edip Cumhurbaşkanı tarafından Mülakat kaldırılacak sözünün yerine getirilmesinde öncülük etmesi gerekmektedir . Mebpersonel olarak aldığımız bilgilere göre kısa zaman içerisinde de bu yönde bir adım hızlı bir şekilde atılacak.

MEB'de özelikle Merkez teşkilatında kesinlikle bir revizyon yapılmalıdır. İş bilmez Genel Müdür ve Daire Başkanlarının Proje Yönetici atamalarında nasıl bir kaos ortamı oluşturduğunu haberlerimizde aktarmıştık.

Hatta bir iddiaya göre Mahmut ÖZER döneminde İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hatice ÖZDEMİR ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu'nun Mahmut ÖZER’in yeniden bakan olması için bu tür kaoslar çıkardığı ifade ediliyor.

Mebpersonel olarak aldığımız bilgiler doğrultusunda MEB'de Bakan Yardımcıları, Genel Müdür ,İl Milli Eğitim Müdürleri değişimleri için düğmeye basıldığı ve Bayram sonra çalışmaların biteceği ve değişimlerin başlayacağı bilgisini siz değerli okurlarımıza ifade ederken bu değişimlere dair haberleri Mebpersonel sitemizde bulacaksınız .

Özetle , Bakan Yusuf Tekin göreve geldiğinden bu yana öğretmeni merkeze alan değer veren istişare kültürüne önem veren sorunları çözüm noktasında önemli adımlar atmıştır. Ve Bakan Tekin ile devam kararı doğru bir karardır.

Sonuç olarak ise Bakan Tekin seçim sonrası sürecinden sonra yapacağı yönetici revizyonları ile Mülakat konusu başta olmak üzere , yönetici atama süreci, Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi konularda akılcı ve çözüme dayalı adımlar atarak yeni bir dönem başlatmalıdır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum